ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 03:42:18 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Laboratori d'Art Comunitari (LAC) de Sant Boi presenta l'exposició 'cARTró'
Aquest projecte municipal trenca estigmes i promou la inclusió social per mitjà de la creació artística

09/18/2023

La nova exposició del Laboratori d'Art Comunitari, 'cARTró', ja es pot visitar a Can Castells Centre d'Art (CCCA). Diferents col·lectius de la ciutat han participat durant mesos en un procés creatiu que té com a objectiu trencar estigmes i afavorir la inclusió social. El LAC és un dels projectes d'art comunitari amb més trajectòria a la ciutat.

El tema de les instal·lacions artístiques realitzades en aquesta edició ha estat un material: el cartró (segurament un dels materials més comuns i utilitzats al món). Els diferents grups han treballat amb ell de manera creativa, incorporant-hi diferents mirades que ara es poden veure fins al 28 d'octubre, totes juntes a l'exposició del CCCA, inaugurada el divendres 15 de setembre.

El projecte i les instal.lacions del LAC'23 han estat possibles gràcies a la col.laboració de diferents entitats i col·lectius : les Germanes Hospitalàries Benito Menni (Persones amb Discapacitat Funcional i Racó de l'Art de l'Hospital de Dia), el Centre Penitenciari Wad Ras, la Llar d'Avis Sant Josep, l'Ocioteka de la Fundació Cassià Just, el Centre Obert Don Bosco i el Col·lectiu SUMA de la Fundació Marianao.

Les artistes facilitadores dels diferents projectes han estat les santboianes Nien Boots, Helena Garcia Ulldemolins, La Gàl.lia, Andrea Martínez, Fou i Laura del Valle. També hi ha col·laborat l'artista local Fayna Nienes, de l'Ateneu de Fabricació de Gràcia.

Una de les fortaleses d'aquesta edició del LAC ha estat la capacitat de generar dinàmiques compartides entre els diferents grups participants. Per exemple, persones grans residents a la Llar de Sant Josep han compartit temps i experiències de creació amb infants del Centre Obert Don Bosco, i el grup de dones del col·lectiu Suma, amb dones del centre penitenciari Wad Ras.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades