ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 04:37:16 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


S'estrena una nova àrea de jocs infantils als jardins de l'Astasieta
L'element més emblemàtic és un tobogan en forma de tirabuixó

07/26/2019

A partir del dissabte 27 de juliol els nens i les nenes ja podran jugar a la nova àrea de jocs infantils dels jardins de l'Astasieta. Aquest espai de 860 m 2 s'ha urbanitzat per crear-hi una zona de joc concebuda a partir de les idees recollides al Consell d'Infància de Sant Boi. L'element de joc més emblemàtic és un tobogan de color vermell que té una forma recargolada de tirabuixó. La iniciativa es finança en un 50% mitjançant una subvenció europea dels fons FEDER.

Els jardins de l'Astasieta estan situats entre els carrers de Frederic Mompou, Jenaro Sancho i Camí Vell de la Colònia, al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou . L'espai, fins ara una zona enjardinada, s'ha urbanitzat de nou, s'hi ha plantat vegetació i s'ha posat mobiliari urbà, inclosos els elements de joc. A les zones amb risc de caigudes s'ha posat paviment de sorra de riu.

A petició del Consell d'Infància i de nois i noies de les escoles i les entitats del barri, s'ha col·locat un gronxador inclusiu i un joc per a nenes i nens amb cadira de rodes , i s'han incorporat jocs per a infants de diferents edats.

Aquesta és la quarta zona de jocs infantils que es du a terme d'acord amb aquesta fórmula de participació que incorpora la mirada infantil en el procés de construcció de la ciutat. Les anteriors han estat la plaça de l'Olivera (2019) i la plaça de Francesc Ferrer i Guàrdia i el parc dels Somnis (Joaquim Auger cantonada Girona).

L'Ajuntament ha invertit els darrers 4 anys 1,6 milions d'euros per renovar i mantenir les àrees de jocs infantils de Sant Boi. Fins ara ja s'han dut a terme una quinzena d'actuacions de millora (en llocs com la plaça de Catalunya, la plaça dels Focs de Sant Joan o el parc de Marianao). Les prioritats són instal·lar jocs més vistosos, millorar l'estat de conservació de les àrees existents i minimitzar els riscos de seguretat.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades