ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 01:41:11 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en marxa l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES)
El nou servei s'inscriu en l'aposta municipal per reduir els costos energètics de la ciutadania i lluitar contra l'emergència climàtica

01/19/2022

Aquesta setmana ha entrat en funcionament a Sant Boi l'Oficina Municipal d'Energia Sostenible (OMES). Un equip de professionals informa, assessora i dona suport a la ciutadania en totes les qüestions relacionades amb el consum d'energia i la transició cap a un model energètic amb menys costos econòmics, ambientals i socials. L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha visitat la nova oficina.

L'OMES està ubicada al carrer de Lluís Castells, 23 (barri Centre). El servei és gratuït, presencial o telemàtic, i per accedir-hi es recomana demanar cita prèvia al telèfon 93 654 82 22. L'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 9 a 13 i de 16.30 a 19 hores i els divendres de 9 a 14 hores.

L'OMES ofereix informació, assessorament i suport a la ciutadania per reduir el cost de les factures del gas i l'electricitat, sobre la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les comunitats de veïns o sobre les formes de mobilitat individuals i col·lectives més eficients i sostenibles, entre altres qüestions.

El personal tècnic de l'oficina desenvoluparà projectes de creació de comunitats energètiques per generar energia solar fotovoltaica a les cobertes de diferents equipaments municipals i que llars i famílies dels voltants puguin gaudir dels seus avantatges.

Així mateix, l'oficina s'encarrega del servei municipal d'auditories energètiques en línia per a les llars i els comerços (un servei també gratuït) i d'informar i assessorar la ciutadania sobre ajuts i subvencions existents per a la rehabilitació energètica d'habitatges, la instal·lació d'energia solar fotovoltaica o els punts de recàrrega de vehicles híbrids i elèctrics.

La posada en marxa d'aquesta oficina és una de les accions principals inscrites en l' aposta de Sant Boi per avançar en el camí de la transició ecològica i la lluita contra l'emergència climàtica.

La transició ecològica i la transició digital són les dues grans prioritats del govern municipal per impulsar la reactivació social i econòmica de la ciutat amb una mirada de futur enfocada en sintonia amb els principals reptes identificats per les agendes urbanes de Catalunya, Espanya i Europa. Sant Boi reivindica que aquests processos de transició siguin justos i inclusius.

Informació, tràmits i cita prèvia


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades