ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 01:59:05 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple municipal defensa la inclusió financera i bancària de la gent gran de Sant Boi
L'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'instal·lar caixers en edificis i espais municipals

02/25/2022

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció en defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran de Sant Boi. L'Ajuntament insta les entitats bancàries i financeres que operen al municipi a reforçar els recursos d'atenció al client per oferir un servei adequat durant tot l'horari, especialment a les persones grans que no poden fer tràmits o gestions en línia.

L'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'instal·lar caixers automàtics de retirada d'efectiu en centres cívics, casals de gent gran o altres espais municipals amb l'objectiu de garantir aquest servei de manera accessible i segura per a la ciutadania, especialment als barris on es detecti una mancança considerable d'aquests dispositius.

La moció també expresa el compromís d'introduir sempre que sigui possible, en els plecs de clàusules administratives per a la contractació de serveis financers, una clàusula social o criteri relacionat que valorin l'atenció de les entitats financeres cap a les persones grans en l'ús dels seus serveis. A més, l'Ajuntament estudiarà en el marc de les Ordenances Fiscals la implantació de la taxa d'ocupació de la via pública a les entitats bancàries que disposin de caixer a la via publica.

La moció del Ple municipal insta la Generalitat de Catalunya a impulsar una regulació perquè les entitats financeres ofereixin uns serveis personalitzats mínims que garanteixin la igualtat d'accés a totes les persones als serveis bancaris amb una atenció adequada a les seves necessitats i a tot el territori.

"És imprescindible", afirma la moció, "mantenir per una qüestió essencial d’equitat i distribució territorial i de barri, una xarxa suficient de caixers a tot el municipi, per garantir la normativa que regula el dret d’accés als serveis bancaris, i que la desertització bancària no agreugi les conseqüències de la bretxa digital que sobretot afecta les persones grans".

Entre setembre del 2020 i setembre del 2021 els bancs van abaixar la persiana de gairebé set oficines per dia a Espanya. El nombre d'oficines bancàries s'ha reduït en un 55% des de l'any 2008, quan es va assolir el màxim històric.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades