ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:34:32 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament ofereix suport i assessorament a la població ucraïnesa de Sant Boi en una reunió informativa
Una pàgina web informa la ciutadania local sobre les diferents opcions de solidaritat i ajuda existents

03/04/2022

La Sala de Plens de l'Ajuntament ha acollit aquest dijous, dia 3 de març, una reunió informativa adreçada a les persones d'origen o nacionalitat ucraïnesa que resideixen a Sant Boi.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, i la tinenta d'Alcaldia de Cooperació, Solidaritat i Pau, Alba Martínez, els han traslladat la solidaritat de la ciutat de Sant Boi amb el poble ucraïnès en aquests moments difícils, els han informat sobre les accions que està duent a terme l'Ajuntament i els han ofert el suport municipal i assessorament en matèria d'acollida de les persones que han hagut de sortir del país a causa de la guerra.

Representants de laComissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) han explicat les possibilitats que tenen les persones ucraïneses per sol·licitar protecció internacional . A més, han convidat a demanar cita prèvia al Punt d'Informació i Orientació (PIO) de Sant Boi sobre protecció internacional per a un assessorament personalitzat sobre cada cas en particular.

Sant Boi és una ciutat compromesa amb la pau, que l'any 2015 es va declarar oficialment com a ciutat refugi i posteriorment va aprovar el Pla Municipal d'Acollida de Persones Refugiades

Com ajudar el poble ucraïnès des de Sant Boi

Durant la reunió es va informar que l'Ajuntament ha creat una pàgina web perquè tota la ciutadania de Sant Boi pugui informar-se sobre les diferents maneres de solidaritzar-se amb el poble ucraïnès i i oferir ajuda.

En la línia que estableixen la majoria d'organitzacions internacionals l'Ajuntament de Sant Boi considera que la forma més efectiva de canalitzar l'ajuda és fent aportacions econòmiques a les entitats que ja treballen sobre el terreny o en la defensa del dret d'asil.

Des de la institució també es dona suport a la iniciativa de l'Associació de Voluntariat de Protecció Civil de Sant Boi per recollir aliments, productes d'higiene personal i materials de primers auxilis durant els dies 3, 4 i 5 de març.

Aportació econòmica de l'Ajuntament

L'Ajuntament ja ha fet una primera aportació a la campanya d'emergència organitzada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en suport a les víctimes del conflicte, que es destinarà, entre altres objectius, a l'assistència de persones desplaçades en les seves rutes de fugida.

Declaració institucional

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el dia 24 de febrer per unanimitat una declaració institucional de suport a la població ucraïnesa i en condemna de la invasió d'Ucraïna per part de la Federació Russa.

Concentracions de condemna

La ciutat va acollir el 28 de febrer i l'1 de març concentracions ciutadanes en solidaritat amb el poble ucraïnès, contra la guerra i en condemna de la invasió militar russa.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades