ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:25:15 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


En marxa un pla innovador per combatre l'absentisme escolar a la ciutat
L'Ajuntament i la Generalitat hi uneixen esforços amb la comunitat educativa i les entitats socioeducatives

03/11/2022

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l'Absentisme Escolar de Sant Boi s'ha presentat aquest divendres, dia 11 de març, en un acte públic. És una eina innovadora que es basa en el treball en xarxa entre els diferents agents del territori i que aposta per l'acompanyament de l'alumnat per millorar l'èxit educatiu mitjançant la prevenció, la inclusió i la compensació de les desigualtats.

La presentació, que s'ha celebrat a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, ha estat a càrrec de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i el director dels Serveis Territorials del Departament d'Educació de la Generalitat al Baix Llobregat, Albert Grau. Latinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez, ha protagonitzat la cloenda.

El pla aprofita l'experiència acumulada des de l'any 1996 a Sant Boi en la lluita contra l'absentisme per fer un pas endavant cap a un nou model d'intervenció, basat en l'acompanyament a l'escolaritat i en el treball en xarxa entre l'Ajuntament, el Departament d'Educació de la Generalitat i els diferents agents socioeducatius del territori. Per això, s'ha creat un circuit d'actuació coordinada .

Durant la presentació, ha tingut lloc la xerrada 'La lluita contra l'absentisme escolar. Situació a Catalunya', a càrrec de la doctora en Sociologia de l'educació i investigadora del GRET del Departament de Sociologia de la UAB Maribel Garcia.

El Pla Local de Prevenció i Atenció de l'absentisme escolar de Sant Boi va obtenir el passat mes de gener un premi alVI Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l'Absentisme i en la Millora de la Convivència Escolar convocat per la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP i el Ministeri d'Educació i FP.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades