ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:07:15 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El projecte contra el malbaratament alimentari s'estén a les tres escoles bressol municipals
Els menús que no es fan servir es reaprofiten per atendre les necessitats de famílies vulnerables

04/01/2022

Les tres escoles bressol de Sant Boi participen en un projecte contra el malbaratament alimentari. Els excedents del servei de cuina es destinen a persones i famílies vulnerables ateses a la botiga Aliments Solidaris.

Aquest projecte ha fet les primeres passes des del mes de novembre a l'Escola Bressol La Mercè en forma de prova pilot . Ara s'estén a l'Escola Bressol la Marta i a l'Escola Bressol La Susa.

Els excedents de menjar de la cuina de l'escola bressol s'emmagatzemen i posteriorment es transporten en les condicions adequades d'higiene i temperatura fins a la botiga del projecte Aliments Solidaris , que s'encarrega de distribuir-los a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

La iniciativa, que compta amb el suport econòmic de l'Agència de Residus de Catalunya, és fruit del treball conjunt entre diversos agents de la ciutat: l'Ajuntament, les escoles bressol municipals, l'empresa de càtering El Menú del Petit i la botiga Aliments Solidaris.

Una altra acció inscrita en el mateix projecte és la campanya 'Emporta't el plat a casa' , que s'ha posat en marxa coincidint amb la celebració al març del Mes de la Carxofa de Sant Boi. Els restaurants participants disposen de recipients unidosi per animar la clientela a emportar-se a casa les restes de menjar. Més endavant, la mateixa iniciativa s'estendrà a altres restaurants de la ciutat.

L'Ajuntament també organitza al llarg de l'any tallers d'alimentació saludable i sostenible que transmeten missatges contra el malbaratament. Durant el Mes de la Carxofa, s'ha organitzat una programació de tallers als mercats municipals que estaven enfocats a promoure un millor aprofitament del menjar a les llars.Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic '+Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable'. És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.

Totes les accions de l'Ajuntament contra el malbaratament alimentari s'inscriuen en el projecte estratègic '+Agricultura de proximitat, +Alimentació saludable'. És un compromís de ciutat que aplega esforços d'una vintena d'agents econòmics, entitats i institucions per avançar cap a un sistema alimentari més respectuós amb la salut de les persones i del planeta.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades