ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:42:47 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Jornada sobre les xarxes de calor amb biomassa a les ciutats metropolitanes
S'hi donaran a conèixer projectes de biomassa desenvolupats a l'entorn metropolità, com la xarxa de calor de la Parellada de Sant Boi

03/28/2022

L'Ajuntament de Sant Boi i el Clúster de Bioenergia de Catalunya, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i Muntanyes del Baix, organitzen per al dia 1 d'abril la jornada tècnica 'Impuls de xarxes de calor amb biomassa per la descarbonització de ciutats metropolitanes' (Poliesportiu La Parellada, 10.30 hores).

Inscripcions

L’Àrea Metropolitana de Barcelona és rica en biomassa forestal i és, alhora, una zona amb un elevat risc d'incendis forestals, amb potencials i greus afectacions a la població que rodeja la seva massa boscosa. A Sant Boi de Llobregat un gran percentatge d'aquest forest és de titularitat municipal, fet que permet aprofundir en una estratègia integrada de gestió forestal sostenible i transició energètica justa.

En aquest context, les xarxes de calor amb biomassa juguen un paper clau en la descarbonització d'equipaments i en la reducció de l'ús de combustibles fòssils, tot ajudant a assolir els objectius europeus envers la reducció de la dependència energètica i en relació amb la mitigació i adaptació al canvi climàtic .

Diferents ajuntaments de la comarca ja desenvolpen projectes de biomassa com a font d'energia renovable i per a la millora de la biodiversitat dels boscos. La jornada donarà a conèixer les seves experiències i permetrà visitar el projecte que es desenvolupa a Sant Boi des de finals de 2021: la Xarxa de calor de La Parellada .

La benvinguda institucional de la jornada anirà a càrrec de l' alcaldessa, Lluïsa Moret , i el president del Clúster de la Bioenergia de Catalunya, Jordi Serra.

A la jornada, Laia Sarquella, tècnica d'energies renovables de l'ICAEN, parlarà de la situació actual de les xarxes de calor amb biomassa i en una taula rodona s'exposaran els projectes com La Xarxa de calor de La Parellada de Sant Boi, el projecte de biomassa Muntanyes del Baix desenvolupat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, el projecte de les Piscines Municipals d'Hospitalet de Llobregat i la Xarxa de calor Ecoenergies de Zona Franca.

L'acte finalitzarà amb la visita a les instal·lacions de la Xarxa de calor la Parellada de Sant Boi . Aquesta xarxa de calor funciona amb una caldera de biomassa que escalfa l'aigua de les dutxes i de la piscina i proporciona calefacció a l'escola, el poliesportiiu i els vestidors dels camps de futbol de La Parellada.

La jornada compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i d'Acció (Agència per la Competitivitat de l'Empresa) de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: Clúster de Bioenergia de Catalunya: info@clusterbioenergia.cat


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades