ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:43:34 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi mostra el seu compromís amb Ucraïna en una taula rodona sobre l'atenció a l'emergència humanitària
Hi han participat les principals organitzacions que coordinen l'acollida i la col·laboració sobre el terreny

03/31/2022

Cinc setmanes després de l'inici del conflicte armat, Sant Boi ha organitzat la taula rodona '35 dies de guerra. Sant Boi compromesa amb Ucraïna'. Hi han intervingut representants del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) i la Creu Roja. La ciutadana Lyudmyla Eherasimova ha ofert el seu testimoni en nom de la comunitat ucraïnesa de la ciutat.

"Si alguna cosa ens uneix a Sant Boi", ha dit en la presentació de l'acte l'alcaldessa, Lluísa Moret, "és una lògica de solidaritat, col·laboració i aliances". "Aquesta jornada", ha afegit, "és un punt d'inflexió per consolidar el compromís col·lectiu d'aquesta ciutat en la defensa i garantia dels drets fonamentals de les persones".

La tinenta d'Alcaldia de Cooperació, Solidaritat i Pau, ha defensat que "cal mantenir viva la proclama en favor de la pau, perquè aquesta barbàrie i les víctimes que la pateixen no caiguin en l'oblit" i ha valorat el treball conjunt que es du a terme a Sant Boi amb les entitats referents en ajuda humanitària i en la defensa dels drets d'asil i refugi.

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)

Victòria Planas, responsable de l'Àrea d'Emergència, Refugi i Unitat d'Avaluació del FCCD, ha explicat que 62 ajuntaments (entre ells, Sant Boi) han fet fins ara aportacions econòmiques a la crida de la seva organització per recaptar fons de cara a donar suport a la població víctima del conflicte i atendre l'emergència humanitària.

Planas, que ha participat en una missió sobre el terreny a Polònia per detectar les necessitats ocasionades pel conflicte, ha indicat que la situació a les fronteres i a les rutes de fugida és molt dura i es viu amb sensació d'amenaça, incertesa i angoixa. "La solidaritat i la bona voluntat són benvingudes, pero és molt important", ha dit "situar-se sobre el terreny i actuar amb molt de seny seguint els criteris de les entitats especialitzades".

Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR)

Jorge Jarillo, director en funcions de la CCAR, ha parlat sobre la participació d'aquest organisme en les tasques d'atenció a les necessitats d'asil i refugi, que viuen una situació de saturació a conseqüència de la guerra.

Jarillo ha recordat l'existència a Sant Boi, des de 2016, d'un Punt d'Informació i Orientació sobre Protecció Internacional (PIO) que atén els dubtes (jurídics, socials, etc) que tenen les persones desplaçades des dels seus països. "El treball desenvolupat en aquest temps dona ara els seus fruits perquè comptem amb una bona base per donar resposta a les necessitats actuals", ha afirmat.

Creu Roja

Joan Garcia, membre del Comitè Provincial de la Creu Roja ha explicat les tasques dutes a terme per acollir les persones que arriben des d'Ucraïna. "En 20 dies", ha informat, "hem atès una mitjana de 700 persones diàries" en els dispositius de trobada habilitats a La Jonquera, l'aeroport de Barcelona i les estacions de Sants i Figueres.

Les persones necessiten principalment allotjament, suport per fer tràmits documentals i atenció psicosocial després de "deixar casa seva, familiars, molts records i part de la seva vida". Garcia ha agraït la quantitat de gent que s'ha mostrat disposada a col·laborar en allò que calgui fent tasques de voluntariat des de Catalunya.

Lyudmyla Eherasimova

En nom de la comunitat ucraïnesa de Sant Boi, aquesta ciutadana ha agraït les mostres de suport rebudes, els oferiments d'ajut i l'interès de la gent de Sant Boi. "Nosaltres portem aquí 17 anys", ha comentat, "però els nostres familiars estan allà, com és el cas dels meus pares, vivint la situació amb por i molta angoixa". Lyudmyla, que va organitzar en els primers dies de la guerra una recollida solidària de materials, ha afirmat que "ara cal ajudar els que arriben aquí, que ho necessiten, no entenen i estan espantats".

El compromís de Sant Boi

La ciutat de Sant Boi s'ha mobilitzat des dels primers dies de la guerra en contra de l'agressió de la Federació Russa a Ucraïna i en solidaritat amb les persones víctimes del conflicte. El Ple va aprovar per unanimitat una declaració institucional de condemna. La plaça de l'Ajuntament ha acollit tres concentracions ciutadanes de rebuig i les entitats esportives han organitzat una campanya solidària de recollida de fons. L'Ajuntament manté un contacte permanent amb la comunitat ucraïnesa local. I com a Ciutat Refugi, des de l'Ajuntament es treballa per organitzar l'acollida de persones que arriben fugint de la guerra, en coordinació i d'acord amb els criteris de les entitats especialitzades.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades