ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:09:02 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ple municipal aprova per unanimitat un protocol d'intencions amb el Ministeri de Defensa per traslladar la caserna
Es tracta d'un primer pas per poder recuperar aquest espai estratègic per a Sant Boi i la seva ciutadania

04/01/2022

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat el 'Protocol d'intencions entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia'. El document estableix les bases per impulsar conjuntament el futur trasllat de les instal·lacions militars, situades al centre geogràfic de Sant Boi, a un emplaçament alternatiu.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat que l'aprovació d'aquest protocol és “un pas ferm per garantir la recuperació d' un espai estratègic per a la ciutat de Sant Boi i la seva gent”. “La nostra voluntat consisteix”, ha dit, “a configurar un nou centre urbà en una ciutat intermèdia metropolitana com la nostra, amb totes les característiques d'innovació i sostenibilitat que requereixen els desenvolupaments urbanístics en els temps actuals”.

L'alcaldessa ha agraït la predisposició de tots els grups municipals del consistori a col·laborar en aquest acord i ha valorat especialment la implicació de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Durant la presentació del protocol a la sessió plenària, el tinent d'Alcadia de Ciutat Saludable i Ciutat Sostenible, José Ángel Carcelén, ha afirmat que “avui fem el primer pas d'un recorregut que serà llarg, però que constitueix una gran oportunitat per a Sant Boi, per a la qualitat de vida de la ciutadania i per a les generacions futures”.

Les converses mantingudes amb el Ministeri de Defensa han desembocat en aquest acord, que explicita dos compromisos importants per poder garantir la viabilitat d'un important projecte de ciutat.

Dos compromisos

Un dels compromisos recollits al protocol implica la realització, en un termini de tres mesos, d'un estudi de la viabilitat econòmica del conjunt de l'operació.

Un segon compromís assenyala com a possible ubicació alternativa de la caserna, d'acord amb la Direcció General d'Infraestructures Militars i l'Exèrcit de Terra, uns terrenys de titularitat pública situats al sector de Sant Boi conegut com a Serconsa.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades