ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:15:26 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi organitza La Tecnòloga, el primer campus per trencar les desigualtats entre dones i homes en la ciència i la tecnologia
Del 25 d'abril al 8 de maig, més de 60 activitats visibilitzaran i revindicaran el paper de les dones i les nenes en aquests àmbits

04/07/2022

Amb el nom de La Tecnòloga , l'Ajuntament organitza el I Campus de Ciència i Tecnologia de Sant Boi. Durant dues setmanes, tindrà lloc a la ciutat una programació d'activitats adreçades a públics de totes les edats per posar de manifest l'escassa presència i visibilitat de les dones en els mons de la tecnologia i la ciència.

Vídeo

Sant Boi, referent en igualtat

Amb aquesta acció innovadora, del 25 d'abril al 8 de maig Sant Boi posarà el focus en l'objectiu de visibilitzar la bretxa de gènere, fent així un pas més en la seva trajectòria com a ciutat referent en la lluita per la igualtat. La iniciativa compta amb el suport econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Visibilitzar i reivindicar

Les activitats del I Campus de Ciència i Tecnologia volen suscitar una reflexió individual i col·lectiva sobre la importància de la incorporació de la ciència i les tecnologies a la vida quotidiana i professional de les dones, tot reivindicant el paper de les nenes i les dones en els entorns tecnològics.

Activitats per a tots els públics

El programa del I Campus de Ciència i Tecnologia preveu més de 60 activitats adreçades a tots els públics (infantil i familiar, joves i persones adultes). Hi haurà tallers, xerrades, exposicions i trobades lúdiques. Una dotzena d'equipaments i espais públics de la ciutat acolliran aquestes activitats, que compten amb la col·laboració de col·lectius com Young it Girls, Iniciativa OpenData o Les Luciferasses.

Inauguració amb el Comitè d'Expertes

L'acte inaugural se celebrarà el dilluns 25 d'abril a Cal Ninyo, on tindrà lloc una taula rodona amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, i les integrants del Comitè d'Expertes del Campus. Totes elles són professionals reconegudes en els camps de la ciència i la tecnologia.

Data Viz Challenge: un repte innovador

Un dels plats forts de la programació és el Data Viz Challenge, un esdeveniment innovador que anima la ciutadania a participar en un concurs de visualització de dades concebut per mostrar la realitat de les escletxes digitals i la desigualtat en la ciència i la tecnologia. Almenys la meitat de les persones participants en cadascun dels grups que hi concursin han de ser dones. Els resultats formaran part d'una exposició col·lectiva.

Scape room i tallers

Altres activitats previstes són un 'scape room' amb jocs i enigmes ambientats en el món de la informàtica, un taller de minicurtmetratges amb testimonis de dones, un taller de fotofeminisme, un altre sobre violències masclistes digitals i un de disseny i impressió en 3D.

Xerrades de científiques i tecnòlogues de Sant Boi

A més, el programa inclou xerrades de les santboianes Núria Salán (doctora en Ciència dels Materials per la UPC i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia), Pilar Rosado (doctora en Belles Arts i llicenciada en Biologia) o Maria Lledó Barreda (arqueòloga i directora del Museu de Sant Boi).

Apropar la tecnologia a les nenes i les noies

Una part important de les propostes s'adrecen a les escoles i els instituts, amb la intenció d'apropar la ciència i la tecnologia a les nenes i les noies de Sant Boi i animar-les a seguir les passes de referents històrics com Hipàtia d'Alexandria, Marie Curie o Katherine Johnson.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades