ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 01:36:14 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament i Aigües de Barcelona impulsen un projecte pioner per atendre les necessitats d'adolescents i joves en la postpandèmia
Un conveni de col·laboració preveu la creació a Sant Boi d'un parc per a la pràctica esportiva urbana de joves i adolescents

04/20/2022

Aigües de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi han signat aquest dimarts, dia 19 d'abril, un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la creació al municipi d'un parc inclusiu per a la pràctica esportiva urbana de joves i adolescents.

La iniciativa s'emmarca en el Projecte Territori Social d'Aigües de Barcelona i en el Pla de Xoc de l'Ajuntament de Sant Boi per atendre les necessitats socials i emocionals de la població adolescent i jove d'entre 12 i 18 anys, un dels sectors més afectats per les conseqüències de la pandèmia.

Aquest projecte social és pioner a l'Estat pel seu caràcter innovador, integral i participatiu , ja que es planteja apoderar joves i adolescents com a pilar fonamental del disseny, planificació, execució i ús posterior d'aquest espai urbà per a la pràctica esportiva saludable.

L'Ajuntament i Aigües de Barcelona han mantingut reunions participatives amb col·lectius juvenils i amb joves de la ciutat per definir les característiques del nou parc urbà, que estarà a l'aire lliure i comptarà amb un circuit de 'parkour' i amb un espai adequat a les necessitats específiques de les noies joves i adolescents.

A l'acte de signatura del conveni, l' alcaldessa de Sant Boi , Lluïsa Moret, ha afirmat que "aquest projecte d'innovació social destaca per posar de manifest el potencial de la col·laboració públicoprivada en l'àmbit de les polítiques socials, però també perquè el protagonisme dels i les adolescents en la definició del projecte està contribuint ja a transformar la mirada dels equips tècnics a l'hora d'abordar aspectes importants de les polítiques d'adolescència, com ara el disseny d'espais públics destinats a aquesta franja d'edats".

El conseller delegat d'Aigües de Barcelona , Felipe Campos, ha remarcat la importància de la iniciativa, "a la qual ens hem sumat pel seu caràcter innovador i per l'essència col·laborativa, en què participen tant l'administració pública com entitats del tercer sector i ciutadania, principalment adolescents i joves".

Felipe Campos ha remarcat que el procés de cocreació s'està duent a terme "amb una lògica integral participativa i d'empoderament, amb perspectiva inclusiva i de gènere, per tal de millorar les condicions de vida dels més joves, alguns dels quals hi tindran la seva primera oportunitat laboral ". Pròximament, s'iniciarà la formació laboral de persones joves que construiran el circuit de 'parkour'.

Un pla de xoc per a la població adolescent

La creació del futur espai urbà per a la pràctica esportiva forma part del Pla de xoc d'adolescència de Sant Boi, una resposta comunitària innovadora als efectes de la pandèmia en aquesta etapa del cicle vital, que compta amb una dotació global d'1 milió d'euros. S'hi inclouen accions com, per exemple, la participació de més de 4.000 alumnes de secundària de Sant Boi durant aquest curs en tallers de gestió emocional als seus instituts, impartits per joves professionals de la psicologia.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades