ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:46:02 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Els municipis de la zona Delta del Llobregat s'alien per impulsar la innovació social i tecnològica
Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels i el Prat sumen esforços en el marc del projecte PECT InnoDelta

04/26/2022

Els ajuntaments de Sant Boi, Viladecans, Gavà, Castelldefels i el Prat, l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) i el Centre Internacional de Mètodes Númèriques en Enginyeria (CIMNE) han constituït el Consell del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) InnoDelta. Aquesta aliança de cinc municipis i dos centres de recerca referents té com a objectiu incentivar la innovació econòmica i científica al territori i reforçar la seva capacitat competitiva.

La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns, dia 25 d'abril, al Viladecans Business Park. La creació del Consell del PECT InnoDelta permetrà posar en marxa o accelerar al territori diversos programes d'innovació i ajudar a transformar la comarca del Baix Llobregat en un Laboratori de referència europea en polítiques d’ emprenedoria i innovació social i tecnològica .

Els objectius són potenciar la capacitat innovadora de les pimes, fomentar l'emprenedoria en sectors estratègics al districte industrial sud de l'àrea metropolitana i en el conjunt de la societat per l'impacte de les operacions que es duran a terme mitjançant el treball en xarxa del conjunt de laboratoris públics territorials.

Els PECT són projectes promoguts per la Generalitat de Catalunya en el marc de l’Estratègia Risc3Cat i estan subvencionats amb fons europeus FEDER . L’InnoDelta compta amb un pressupost de més de 4,3 milions d’euros, dels quals un 50% és finançat pels socis beneficiaris i l'altre 50%, per la Unió Europea.

Els projectes que els ajuntaments volen dur a terme són el Delta Social Cobol Lab, de Sant Boi; la Plataforma de Dades i Coneixement i el Delta IoT & IA Lab, de Viladecans; el Delta Eco Circular Lab, de Gavà; el Delta On Start-UP, de Castelldefels, i el Delta Logistics & Mobility Lab, del Prat. L’ICFO presenta un projecte d’emprenedoria fotònica i el CIMNE, d’emprenedoria High Tech.

En el cas de Sant Boi, Coboi lab és un dels laboratoris d'innovació pioners a Espanya, que funciona com a punt de trobada i interacció entre l'administració, les empreses, els centres de coneixement i la ciutadania per explorar fórmules col·laboratives i donar resposta a reptes socials, econòmics i ambientals. Coboi lab vol convidar els agents del Delta del Llobregat a participar en processos innovadors de 'policy-making' en un entorn proper i creatiu 'i dissenyar accions comunicatives per donar a conèixer espais d'innovació públics com els 'delta labs' i generar coneixement.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència del primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén ; l'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; l'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia; la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Castelldefels, Eva López, l'alcalde del Prat, Lluís Mijoler; la directora de l'ICFO, Sílvia Carrasco, i el director general del CIMNE, Eugenio Oñate.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades