ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/26/2023 04:51:31 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi signa amb el Ministeri de Defensa el protocol d'intencions per al futur trasllat de la caserna
La ministra Margarita Robles i l'alcaldessa, Lluïsa Moret, han rubricat el document després d'una sessió de treball a la seu ministerial

04/29/2022

El 'Protocol d'intencions entre el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat sobre la caserna de Santa Eulàlia' s'ha signat aquest divendres, dia 29 d'abril, a Madrid. És un nou pas, ferm i definitiu, en el camí que ha de desembocar en el futur trasllat d'aquesta instal·lació militar.

Han signat el protocol la ministra de Defensa, Margarita Robles , i l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , que ha estat acompanyada a la seu del Ministeri de Defensa pels portaveus dels grups municipals de l'Ajuntament de Sant Boi, José Ángel Carcelén, portaveu del PSC; Jaume Sans, representant del Grup d'ERC; Lluís Tejedor, portaveu de C's; Alba Martínez, portaveu de Sant Boi en Comú, i Xavier Alejandre, portaveu de Podem-EU.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha assegurat que "aquest és un moment molt especial, símbol d'una gran complicitat. Som dues institucions treballant juntes per ser útils a la ciutadania".

Cal recordar que el Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Boi va expressar a principis d'aquest mateix mes el suport unànime de totes les forces polítiques al document signat ara.

Amb el protocol d'intencions, el Ministeri de Defensa i l'Ajuntament estableixen les bases per impulsar conjuntament el futur trasllat de la caserna militar , situada al centre geogràfic de Sant Boi, a un emplaçament alternatiu.

La signatura ha tingut lloc després d'una sessió de treball conjunta que també ha comptat amb la presència de la secretària d'Estat de Defensa, Esperanza Casteleiro, i el director general d'Infraestructures, tinent general Luis Cebrián.

Aquest protocol d'intencions és un pas ferm i definitiu per garantir la recuperació d'un espai estratègic per a la ciutat de Sant Boi, que hi vol configurar un nou centre urbà amb totes les característiques d'innovació i sostenibilitat que requereixen actualment els desenvolupaments urbanístics de les ciutats metropolitanes.

El protocol d'intencions fa explícits dos compromisos molt importants per fer viable aquest projecte de ciutat. D'una banda, la realització en el termini de tres mesos d'un estudi de viabilitat econòmica de l'operació. D'altra banda, la determinació d'una possible ubicació alternativa de la caserna en uns terrenys de titularitat pública, ja acordada amb la Direcció General d'Infraestructures Militars i amb l'Exèrcit de Terra.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades