ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2022 02:33:42 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L'Ajuntament inicia els treballs per completar la renovació de l'enllumenat públic amb LED i telegestió intel·ligent
La ciutat estalviarà 410.000 euros l'any gràcies a la substitució de 7.301 punts de llum i la instal·lació de telegestió als quadres de comandament

05/27/2022

Els treballs per completar la renovació de la xarxa d'enllumenat de Sant Boi han començat. El projecte és un nou pas decisiu per a la transformació de l'espai públic, el procés de transició energètica que viu la ciutat i l'avenç cap a un model de gestió urbana amb paràmetres 'smart city'.

El projecte de millora energètica i ambiental de l'enllumenat públic comportarà la substitució de 7.301 punts de llum (el 70% dels que hi ha al municipi) i completarà el canvi a tecnologia LED de la totalitat de la xarxa local. També es renovaran 148 quadres de comandament. Els treballs s'executaran en diferents fases i comprovacions 'in situ' mitjançant estudis de mesurament de la llum.

Totes les llumeneres amb làmpada de vapor de sodi, mercuri o inducció es canviaran per llumeneres amb làmpada de díode emissor de llum (LED). Les llumeneres LED són més eficients , necessiten menys manteniment, tenen millor reproducció cromàtica (més similar a la llum diürna) i causen   menys contaminació lumínica.

Transformació de l'espai públic

La incorporació de tecnologia LED i sistema de telegestió al 100% de la xarxa d'enllumenat constituirà una nova fita en el procés de transformació de l'espai públic a Sant Boi (com abans ho han estat les noves piscines d'estiu de La Muntanyeta o la integració urbanística de la plaça de la República en l'eix cívic i comercial de la ciutat). L'espai públic guanyarà en sostenibilitat, qualitat, confort i seguretat.

Transició energètica

Serà també un pas de gegant en l'aposta que ha fet la ciutat per la transició energètica i la lluita contra l'emergència climàtica, que es traduirà en un estalvi global de més de 410.000 euros : 300.000 euros en la factura elèctrica (-63% de consum) i 110.000 euros per la reducció dels costos de manteniment (-28%). També disminuirà en 1.300 tones anuals el volum de CO2alliberat a l'atmosfera.

En el camí cap a l'smart city

Aquesta és també la principal actuació prevista a curt termini en el camí de Sant Boi cap a un entorn urbà amb paràmetres 'smart city'. Els nous quadres de comandament de l'enllumenat incorporaran un sistema de telegestió amb comunicació 4G, la qual cosa permetrà una gestió intel·ligent: ajust de l'horari d'encesa carrer per carrer, detecció preventiva d'avaries, monitorització d'incidències a temps real...

La renovació de l'enllumenat està cofinançada en un 50% mitjançant fons europeus FEDER (a través de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía -IDAE- del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico). Segons les previsions, els treballs podrien finalitzar a principis de 2023.

Durant els darrers anys, l'Ajuntament ja ha anat renovant la xarxa d'enllumenat públic, incorporant tecnologia LED a les zones de nova urbanització, els projectes de reurbanització i els carrers de major afluència de persones. Aquest projecte permetrà passar de cop del 30% al 100% de la xarxa amb tecnologia LED .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades