ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/22/2023 09:45:55 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es compromet a posar les cures en el centre de l'acció política municipal
El Ple municipal se suma a la Declaració per a uns Municipis i Comunitats Cuidadores

06/02/2022

El Ple de l'Ajuntament s'ha sumat a la Declaració per a uns municipis i comunitats cuidadores, impulsada per la Diputació de Barcelona. L'adhesió implica un compromís formal per situar les cures en el centre de l'acció política a la ciutat. Sant Boi destina enguany 3,7 milions d'euros a actuacions vinculades a la cura de les persones, mitjançant partides com les del servei d'assistència domiciliària, la teleassistència o els menjadors de la gent gran.

La declaració de la Diputació de Barcelona , que ha rebut el suport de les associacions municipalistes de Catalunya i d'una vuitantena de municipis, recorda que totes les persones requereixen cures al llarg de la vida i que aquesta necessitat s'intensifica a mesura que augmenta l'edat. A la província de Barcelona, més de 120.000 persones tenen reconeguda una situació de dependència.

Per donar resposta a aquesta situació, el text afirma que cal avançar cap a un major reconeixement de la cura com a dret ciutadà i com a valor públic i cap a una major corresponsabilitat personal, social i institucional. La declaració reclama a més que el treball de cures, exercit molt majoritàriament per dones, es reconegui, es professionalitzi i es dignifiqui.

Entre altres propostes, la declaració convida a impulsar polítiques locals que democratitzin les cures i suposin un avenç en la corresponsabilització d'homes i dones, que afavoreixin l'accés a serveis de cures en proximitat, que millorin l'accessibilitat dels habitatges i els espais públics i que fomentin la dignitat i l'autonomia de les persones. També s'advoca per facilitar suport i acompanyament a les persones que cuiden, siguin professionals o no.

Sant Boi, una ciutat compromesa amb les cures

L'Ajuntament de Sant Boi ha apostat històricament per les polítiques destinades a la cura de les persones, que són una de les grans prioritats dels pressupostos municipals. El de 2022 preveu destinar-hi més de 3,7 milions d'euros, mitjançant les partides associades al servei d'atenció domiciliària (SAD), el servei de teleassistència o els menjadors socials per a la gent gran. Des de fa anys, l'Ajuntament impulsa el funcionament de diversos grups de suport i ajuda mútua destinats a persones cuidadores no professionals de familiars amb dependència.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades