ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:09:34 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El suport emocional de Sant Boi a la població adolescent s'incorpora al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals
Els projectes Antenes d'igualtat i Hermes també han passat a formar part d'aquest catàleg de polítiques innovadores

05/19/2022

La Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer han incorporat tres projectes de l'Ajuntament de Sant Boi al catàleg del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals. Els projectes que han rebut enguany aquest reconeixement són 'Suport emocional per a joves i adolescents', 'Antenes d'igualtat' i 'Projecte Hermes d'accessibilitat cognitiva'.

El Banc de Bones Pràctiques identifica i difon amb periodicitat anual experiències innovadores de govern i gestió dels ajuntaments que poden servir com a referents per a altres municipis.

En aquest 2022, els projectes de Sant Boi incorporats al catàleg estan relacionats amb l'atenció als efectes emocionals de la pandèmia, la incorporació d'una mirada transversal de gènere a les polítiques i serveis municipals i la creació de propostes culturals inclusives adreçades a un públic amb altres capacitats.

Suport emocional per a adolescents i joves

L'Ajuntament de Sant Boi du a terme un pla de xoc ambiciós i innovador que dona resposta, entre altres qüestions, als problemes emocionals d'adolescents i joves de la ciutat agreujats per l'emergència sanitària. La reformulació del servei d'assessorament individual i grupal i la incorporació de tres professionals de la psicologia ha servit per desenvolupar un catàleg específic d'activitats. Més de 4.000 alumnes dels instituts han participat en tallers de gestió emocional al llarg d'aquest curs.

Antenes d'igualtat per la transversalitat de gènere

En el marc dels seus plans d'igualtat de gènere, l'Ajuntament desenvolupa una estratègia innovadora que situa a totes les àrees figures de perfil tècnic que actuen com a antenes per incorporar la perspectiva de gènere a totes les polítiques i accions. Sant Boi és històricament un municipi referent en l'àmbit de la promoció de la igualtat entre dones i homes.

Projecte Hermes d'accessibilitat cognitiva

Aquesta iniciativa pionera a Catalunya planteja un viatge d'experiències de la mà de la teràpia psicosocial per fer accessible la cultura a les persones amb altres capacitats (mitjançant el teatre, l'expressió corporal, la musicoteràpia, l'art-teràpia, la fotografia...). Encapçalat pel Museu de Sant Boi i amb la col·laboració del dos centres sanitaris de Sant Boi referents en salut mental, el Projecte Hermes treballa amb una mirada inclusiva propostes basades en episodis de la història i en els elements del patrimoni cultural i natural del municipi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades