ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:26:52 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi es reivindica en una jornada com a ciutat referent en la transició cap al vehicle elèctric
L'alcaldessa, Lluïsa Moret, valora l'acció conjunta amb els agents socials i econòmics del municipi

05/27/2022

L'Ajuntament de Sant Boi ha organitzat aquest divendres, dia 27 de maig, la 'Jornada Vehicle Elèctric: perspectives de futur i visions compartides'. Experts en automoció, empreses del sector i institucions s'han aplegat al Coboi lab per compartir reflexions i experiències sobre el canvi de model que viu el sector de l'automoció.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat a l'acte de presentació que "Sant Boi vol ser referent en el procés de transició ecològica", un procés vinculat a l'evolució present i futura del vehicle elèctric. En aquest sentit, ha emmarcat la celebració de la jornada en el paper de lideratge de Sant Boi, com a "municipi pilot de les agendes urbanes de Catalunya i Espanya ", en el camí cap a ciutats més saludables i sostenibles.

També ha situat la jornada com una acció d'àmbit local vinculada a la tasca del Pacte de ciutat per a nou impuls social i econòmic de Sant Boi . Aquest compromís col·lectiu, que aplega esforços de les forces polítiques i els agents socials i econòmics del municipi, compta amb un grup de treball dedicat específicament al futur del vehicle elèctric a la ciutat.

Per fer possible el procés de transició cap una nova mobilitat, ha dit Lluïsa Moret, "és indispensable implicar els ciutadans i les ciutadanes perquè se'n sentin part". També ha recordat, en relació al vehicle elèctric, que "cal oferir no només producció, sinó també comercialització i serveis".

Toni Mora, vicepresident de l'associació de concessionaris Sant Boi Motor i membre del grup de treball sobre el vehicle elèctric del Pacte de Ciutat, ha indicat que és necessari "socialitzar el vehicle elèctric i fer possible que tothom pugui circular amb ell". "Hem de transformar els nostres models de negoci", ha indicat, "per passar de ser venedors de cotxes a donar serveis a la ciutadania". Per últim, ha apostat per "fer de Sant Boi un centre d'experimentació de la mobilitat sostenible ".

Amb més de vint anys de trajectòria conjunta, el conjunt de concessionaris de Sant Boi representa més del 90% de les marques comercials existents a Espanya. Ara, el moment actual convida a fer un pas qualitatiu envers la transformació del sector.

Durant la jornada han tingut lloc ponències amb testimonis de representants de diferents sectors i taules de diàleg per compartir visions sobre les perspectives de futur del vehicle elèctric. El tinent d'Alcaldia de Ciutat Sostenible i Saludable, José Ángel Carcelén, s'ha encarregat de la cloenda de l'acte.

La 'Jornada Vehicle Elèctric: perspectives de futur i visions compartides' ha estat una actuació finançada amb fons Next Generation de la Unió Europea (Pla d'Acció de l'Agenda Urbana Espanyola).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades