ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 03:16:04 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La reurbanització del carrer de Sant Pere, un pas més en el procés de transformació de l'espai públic a Sant Boi
Les obres han guanyat espai per a vianants en una de les portes d'entrada al nucli històric

06/03/2022

Les obres de reurbanització del carrer de Sant Pere i la seva confluència amb el carrer de Mossèn Pere Tarrès han finalitzat. Aquesta porta d'entrada al nucli antic s'ha remodelat per fer-la més accessible, segura i sostenible. S'hi han eliminat les barreres arquitectòniques, s'ha pacificat la circulació de vehicles, s'han potenciat els espais destinats a vianants i s'ha renovat la xarxa d'enllumenat amb tecnologia LED per reduir la contaminació lumínica i potenciar l'estalvi energètic.

El carrer de Sant Pere i la baixada Pere Rusinyol són ara de plataforma única , amb prioritat de pas per a vianants. A la cantonada amb el carrer de Mossèn Pere Tarrés s'ha creat una nova zona d'estada , amb nous bancs i arbrat. Les places per aparcar i els contenidors de residus s'han concentrat als trams de més amplada del carrer. S'han soterrat línies aèries de subministrament de serveis, s'ha renovat la xarxa de clavegueram i a diferents punts s'han col·locat baranes de protecció.

L'actuació urbanística, que també ha afectat el carrer de la Baixada de Pere Russinyol, ha reforçat la connexió de la zona del puig del Castell amb el centre del nucli històric i amb el barri de Vinyets i Molí Vell .

Les obres del carrer de Sant Pere constitueixen un pas més en el procés de transformació de l'espai públic iniciat a Sant Boi per configurar un espai urbà de qualitat, sostenible i centrat en les necessitats de les persones.

La renovació del carrer de Sant Pere se suma ara a altres projectes transformadors com les piscines d'estiu (estrenades al juny 2021), la remodelació de la plaça de la República , davant del Mercat de la Muntanyeta (finalitzada el passat mes de març), la reurbanització del carrer de Joan Martí (recentment acabada) o la renovació integral de la xarxa d'enllumenat públic amb LED i telegestió intel·ligent (en marxa des de maig).


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades