ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:28:09 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Els municipis de la zona Delta presenten un pla conjunt amb 12 accions de futur per un turisme sostenible
El projecte està en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

06/01/2022

Els ajuntaments de Sant Boi, Castelldefels, el Prat de Llobregat, Gavà i Viladecans, el Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Baix Llobregat han presentat el Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat (PSTD). Aquest projecte transformador i sostenible té com a repte principal millorar el capital natural del sistema turístic i la seva adaptació al canvi climàtic.

L'acte de presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Comerç, Turisme i Fires de l'Ajuntament de Sant Boi, Elisabet Latorre.

El PSTD preveu 12 accions per assegurar un turisme sostenible a la zona Delta, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Aquestes accions s'agrupen en quatre eixos programàtics : eix de transició verda i sostenible, eix d’eficiència energètica, eix de transició digital i eix de competitivitat. El pressupost global per desenvolupar el pla ascendeix a 8,2 milions d'euros.

El Pla de Sostenibilitat Turística del Delta del Llobregat opta a finançar-se amb fons europeus Next Generation EU en el marc de la convocatòria extraordinària d’ajudes del Govern espanyol “Planes de sostenibilidad turística en destinos (PSTD)”, destinada a projectes per a la transformació dels destins turístics i la seva orientació cap a la sostenibilitat.

Alguns dels principals objectius del PSTD del Delta del Llobregat són millorar el capital natural del sistema turístic i adaptació del destí i les seves infraestructures al canvi climàtic, la restauració i articulació turística de l'entorn deltaic, la implantació de mesures d'economia circular en el sector agroalimentari, la promoció de la mobilitat sostenible, el desenvolupament de noves eines digitals i la creació de nova oferta turística, potenciant fluxos del litoral cap a l'interior.

La zona Delta del Baix Llobregat comprèn dos parcs naturals ; els Espais Naturals del Delta del Llobregat i el Parc Natural del Garraf, a més dels espais agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, les platges, una important oferta cultural, esportiva i d’oci, gastronòmica i d’allotjaments.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades