ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/28/2022 02:02:31 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les campanyes #SiguemRefugi i #Desplaçades centren la programació del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Boi
També es projectaran pel·lícules d'animació per visibilitzar com es viu el refugi a diferents llocs del món

06/16/2022

El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades 2022. Sant Boi ho commemora amb dues campanyes de conscienciació: #Desplaçades, que denuncia de la situació de desplaçament forçat al món, i #SiguemRefugi, que reivindica el paper del municipi com a Ciutat Refugi. A més, dues pel·lícules de cinema d’animació (la mostra de curtmetratges per a infants 'Refugi en Curt' i la pel·lícula d’animació per adults 'Flee') mostraran la vivència del refugi a diferents llocs del món. La programació compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La campanya #SiguemRefugi està liderada des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament amb l’impuls de vint-i-un municipis, entre ells Sant Boi, per visibilitzar la situació d’estancament en camps de refugiats en què malviuen milions de persones arreu del món. Amb aquesta campanya es visibilitza la situació en disset campaments de refugiats repartits arreu del planeta. Aquesta campanya es materialitza també en una exposició de carrer que es podrà veure en les diferents ciutats participants. A Sant Boi, la Plaça de l’Ajuntament acollirà la situació que es viu en els camps de refugiats europeus.

La campanya #Desplaçades és una invitació a la reflexió i a l’acció dels centres educatius envers el dret al refugi mitjançant la creació d’una instal·lació artística comunitària que ocuparà la plaça de l’Ajuntament el 20J. Catorze escoles i 600 alumnes de de primària s’han sumat a aquest repte, fent una mirada atenta al que està passant a Ucraïna. A partir d’aquesta mirada han treballat una proposta plàstica on es reutilitza calçat vell com a element simbòlic per alhora donar veu a les seves reflexions i fer visible aquesta realitat. Sabates velles, caminades, viscudes..com les de les persones que fugen dels seus països. Hi col·laboren Can Castells Centre d’Art i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, amb l'acompanyament artístic de Nien Boots.

La mostra Refugi en curt (18 de juny, 11.30h, Cal Ninyo) dona visibilitat a la situació del refugi arreu del món a través de diferents curtmetratges localitzats a Eritrea, Afganistan, Zimbàbue, Iran i un país d’Euràsia. La pel·lícula 'Flee' (21 de juny, 19 hores, Cinemes Can Castellet), que ha rebut nombrosos premis internacionals i tres nominacions als Òscar, segueix la història d'un home que fa públic per primera vegada el seu passat ocult marcat per la fugida de l’Afganistan.

Més informació


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades