ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 03:30:52 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Les actuacions de la síndica municipal de Greuges es van incrementar en un 56% l'any 2021
Dolors Vallejo ha presentat en sessió plenària l'informe anual de la seva activitat

07/05/2022

La síndica municipal de Greuges de Sant Boi, Dolors Vallejo, ha presentat al Ple de l'Ajuntament l'informe anual de les actuacions realitzades al 2021. La institució va dur a terme al llarg de l'any 387 actuacions (un 56% més que l'any anterior), entre les quals 95 queixes (1,13 per cada 1.000 habitants), 89 consultes i 5 actuacions d'ofici.

Informe 2021

El 89% dels expedients de queixa van quedar resolts abans d'acabar l'any i la gran majoria es van solucionar gràcies a la intermediació de la síndica amb els departaments municipals implicats. Alguns dels temes més habituals van ser la contaminació acústica, les plusvàlues o l'accés a un habitatge assequible.

També es va atendre un volum important de queixes relacionades amb la dilació en l'actuació de Telefònica per solucionar una avaria que va afectar especialment les persones usuàries del servei de teleassistència. A més, el servei va rebre queixes per la manca de resposta municipal dintre del termini establert i per respostes estandaritzades.

Es van registrar més queixes de dones (54%) que d'homes (46%) i el correu electrònic va ser la via més utilitzada (45%) per la ciutadania per contactar amb la Sindicatura Municipal de Greuges.

La síndica de Sant Boi ha alertat sobre la importància de seguir treballant per amortir els impactes de la postpandèmia i els efectes de la guerra d'Ucraïna en la població més vulnerable i vetllar perquè la transició cap a una Administració electrònica sigui inclusiva i no generi una bretxa digital.

En la presentació del seu informe, Dolors Vallejo va estar acompanyada pel síndic de Greuges de Cornellà, Joan Barrera, i el director del FòrumSD , Francesc Mateu.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades