ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:15:13 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Els ajuntaments i la Generalitat obren una nova etapa de diàleg sobre el futur del Delta
En una reunió amb la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, s'ha decidit crear tres meses de treball sobre el pla de gestió del Delta, el Consorci dels Espais Naturals i la zona ZEPA

07/07/2022

Els alcaldes i alcaldesses Sant Boi, Lluïsa Moret; Gavà, Gemma Badia, i Viladecans, Carles Ruiz, s'han reunit amb la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, a la seu del Departament. La reunió, demanada en diverses ocasions pels ajuntaments, ha servit per iniciar una nova etapa en la relació entre les administracions locals i la Generalitat, que estarà marcada per l'esperit de col·laboració, el treball conjunt i la recerca de consens.

A la reunió s'ha pactat la creació de tres meses conjuntes de treball que hauran de marcar un canvi substancial del futur del territori: una cercarà un nou model de gestió del Consorci dels Espais Naturals del Delta del Llobregat, una altra buscarà el consens sobre la delimitació definitiva de la zona d'especial de protecció de les aus (ZEPA) i una tercera mesa haurà de concretar el pla de gestió dels espais naturals, assenyalant quines són les inversions necessàries i com es volen gestionar per respectar la normativa europea i garantir la convivència entre tots els agents que hi conviuen, en especial la pagesia.

Els ajuntaments també han presentat a la consellera la proposta de creació d'un Hub agroalimentari al Parc Agrari , en el territori d'aquests tres municipis. Teresa Jordà ha coincidit amb els responsables municipals en la necessitat urgent de modificar la normativa del Pla Especial del Parc Agrari perquè plans com aquest siguin possibles i per actualitzar els requeriments ambientals de la zona i la viabilitat econòmica del sector agrícola.

La modernització del Parc Agrari del Baix Llobregat es fonamenta en un replantejament estratègic i una adaptació normativa perquè, mantenint l'essència d'espai protegit dedicat a les activitats agràries i plenament compatible amb l'entorn natural, evolucioni cap a un model productiu innovador , en línia amb els principals desenvolupaments agraris que s'estan produint a Europa i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la seguretat alimentària.

Amb aquest nou marc innovador es podrien introduir els darrers avenços en R+D+I agroalimentària , evitar l'abandonament de l'activitat productiva del parc, contribuir al relleu generacional, resoldre el dèficit d'infraestructures i convertir-lo en font d'ocupació de qualitat, regeneració i diversificació econòmica del territori i proveïment alimentari.

Els responsables municipals han ofert a la Generalitat que s'incorpori al grup motor institucional del Hub Agroalimentari , on ja hi són institucions lligades a l'administració autonòmica com la Universitat Politècnica de Catalunya i l'Institut d'Investigació i Tecnologia Agroalimentària (IRTA).

L' alcaldessa de Sant Boi , Lluïsa Moret, ha dit que "avui ha quedat molt clara que tant la nova proposta de ZEPA com el Hub Agroalimentari necessiten tant sí com no de la governança institucional. Cap d'aquestes iniciatives tirarà endavant si no es basen en l'absoluta complicitat, coordinació i col·laboració entre la Generalitat i els ajuntaments, que som les administracions més properes a les necessitats reals dels veïns i les veïnes i, en aquest cas, a les necessitats reals dels pagesos i les pageses del territori i d'altres agents.".

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades