ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/21/2023 04:22:28 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi se suma al programa VioPet per a l'acollida temporal d'animals que conviuen amb víctimes de violència masclista
El vincle emocional amb les mascotes contribueix sovint a retardar l'abandonament de la llar per part de les dones que pateixen maltractament

07/29/2022

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi al programa estatal VioPet , que facilita l'acollida temporal dels animals que conviuen amb dones víctimes de violència masclista.

Moltes dones víctimes de violència conviuen amb mascotes i sovint aquests animals són també objecte d'agressions . A més, el vincle emocional amb la mascota tendeix a retardar l'abandonament de la llar per part de moltes dones maltractades.

Amb la moció aprovada al seu plenari, l'Ajuntament es compromet formalment a atendre amb especial cura aquestes circumstàncies en els protocols d'actuació dels Serveis Socials Municipals. De fet, l'activació del servei de cura i protecció de mascotes és un dels recursos que ja formen part del Circuit municipal d'atenció a les víctimes de violència masclista.

La moció afirma que es destinaran dues places del Refugi Municipal d'Animals de Companyia (RMAC) a facilitar provisionalment l'atenció dels animals mentre es produeix la seva acollida mitjançant el programa VioPet.

També es preveu la realització a la ciutat de jornades de conscienciació sobre els animals de companyia i la violència masclista i activitats formatives destinades al personal dels serveis d'atenció a les víctimes.

La moció aprovada per tots els grups municipals referma el compromís de Sant Boi com a 'ciutat amiga' dels animals i com a municipi històricament pioner en la lluita contra les violències masclistes. El programa VioPet és una iniciativa del Ministeri de Serveis Socials i Agenda 2030.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades