ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:12:31 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi posa en marxa un projecte per combatre la 'Covid persistent' amb activitat física, fisioteràpia i suport psicològic
20 persones que presenten efectes secundaris de la malaltia participaran en la prova pilot del Programa RAF

09/26/2022

Les primeres persones usuàries del Programa RAF (Programa de Recuperació mitjançant l'Activitat Física i Salut Post Covid-19) han iniciat sessions de fisioteràpia i suport psicològic especialitzat. És una nova iniciativa de l'Ajuntament de Sant Boi per ajudar a contrarrestar els efectes de la pandèmia sobre la vida de la ciutadania.

Durant el curs 2022-23, el complex esportiu Pau Gasol acollirà la prova pilot d'aquest programa, en el qual participaran dos grups de 10 persones. Per a cada grup estan previstes 12 sessions d'activitat física i 12 de fisioteràpia (sota supervisió mèdica), a més de 4 sessions de suport psicològic i emocional a càrrec d'una psicòloga especialitzada.

Les persones participants en la prova pilot del Programa RAF tenen entre 25 i 65 anys, estan diagnosticades de 'Covid persistent' i presenten dificultats respiratòries (dispnea), afectacions musculoesquelètiques i/o malestar emocional. L' Hospital General de Sant Boi i els centres d'assistència primària (CAP) s'encarreguen de proposar les persones candidates. La participació en el programa és voluntària.

La malaltia de la Covid-19 ha tingut un impacte sense precedents en la salut i el benestar emocional de la població. Es calcula que entre el 10 i el 12% de les persones que han patit la infecció continuen amb símptomes més de dotze setmanes després de contreure-la. A aquesta prolongació en el temps dels efectes secundaris de la malaltia se la coneix com a 'covid persistent' o 'long covid'.

La simptomatologia és molt variada (cardiaca, respiratòria, psicològica, osteomuscular, otorrinolaringològica, digestiva, dermatològica, neurològica, oftalmològica, de coagulació...) i afecta principalment dones d'entre 35 i 55 anys .

El Programa RAF vol donar resposta a les necessitats de les persones afectades per 'Covid persistent' a Sant Boi i minimitzar-ne els efectes secundaris perquè puguin recuperar l'estat físic i emocional i tornar a tenir com més aviat millor una vida com la d'abans.

L' Ajuntament de Sant Boi finança aquesta iniciativa amb el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb la col·laboració de l'Institut Català de la Salut, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, el complex esportiu Pau Gasol i la Federació Salut Mental Catalunya.

L'Ajuntament té la intenció d'incorporar aquest programa al Mapa d'actius de salut municipal i d'implantar-ho com un projecte de Prescripció Social .


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades