ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/27/2023 09:09:29 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Una guia recull tots els serveis públics de salut mental i benestar emocional que ofereix Sant Boi
La nova publicació s'ha presentat amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

10/10/2022

La Taula de Salut Mental de Sant Boi ha elaborat una guia de serveis que recull tota l'oferta pública existent a la ciutat per promoure la salut mental i el benestar emocional. La publicació s'ha presentat aquest dilluns, dia 10 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Descarregar Guía (enllaç)

La 'Guia de serveis públics per la salut mental i el benestar emocional de Sant Boi' l 'ha editat l'Ajuntament i és fruit del treball col·laboratiu desenvolupat per la Taula de Salut Mental de Sant Boi . Aquest organisme aplega esforços de més d'una vintena d'institucions, entitats i altres agents de la ciutat.

La publicació dona a conèixer els serveis públics del municipi en aquest àmbit (assistencials i sanitaris, residencials, d'ocupació, educatius i comunitaris). Un mapa de localització reflecteix la ubicació d'aquests serveis en el territori municipal. També s'hi inclouen fitxes individuals de cadascuna de les entitats i els agents que treballen en aquest àmbit a la ciutat.

L'objectiu és que els recursos en matèria de salut mental i benestar emocional siguin accessibles per a les persones afectades i les seves famílies i garantir així el dret d'aquestes persones a la igualtat d'oportunitats i a la no-discriminació. També és una eina útil per a professionals de la salut mental que treballen al municipi o que s'hi incorporin en el futur.

La guia de serveis s'ha presentat aquest dilluns, dia 10 d'octubre, a l'equipament La Gralla en el marc de la programació del Dia Mundial de la Salut Mental , organitzada a Sant Boi per la Taula de Salut Mental amb el lema 'Som comunitat, fem salut mental'. En l'acte han intervingut l'alcaldessa, Lluïsa Moret; la tinenta d'Alcaldia i regidora de Salut, Salut González, i el doctor Emilio Rojo, director mèdic del Centre Assistencial en Salut Mental Benito Menni, en representació del Pacte Nacional de Salut Mental de Catalunya.

El programa preveu més de 20 activitats de sensibilització que es duen a terme al llarg de tot el mes d'octubre (xerrades, tallers, exposicions, trobades esportives, teatre, cinefòrum...)

Sant Boi és una ciutat referent pel que fa a l'atenció de la salut mental i el benestar emocional. A la vinculació històrica amb dos centres assistencials centenaris s'ha de sumar la tasca realitzada durant anys per combatre l'estigmatització de les persones afectades i per fer de la salut mental un actiu integrat en l'estratègia global de ciutat. Aquest paper referent s'ha vist reforçat per les accions desenvolupades en aquest àmbit arran de la pandèmia.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades