ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 04:27:06 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi celebra una jornada per reflexionar sobre les polítiques per a joves i adolescents després de la pandèmia
Hi han participat ajuntaments i institucions de diferents ciutats i experts en la matèria

10/18/2022

Sant Boi ha acollit aquest dimarts, dia 18 d'octubre, la 'Jornada d'Adolescència i Joventut: Després de la pandèmia què?'. Experts, representants d'institucions i entitats han posat en comú punts de vista i experiències innovadores que poden ser útils per atendre les necessitats de joves i adolescents en un escenari postpandèmic i amb dificultats econòmiques com l'actual.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha afirmat a la presentació de la jornada que "Sant Boi ha apostat històricament per posar en el centre els drets i les necessitats de les persones joves , tot promovent la seva participació en el disseny de les polítiques i actuacions que els afecten". L'alcaldessa ha afegit que és necessari també "incorporar la mirada d'adolescents i joves a la globalitat de les polítiques públiques".

La jornada, que ha tingut lloc a l'Hotel FrontAir Congress amb el suport de la Diputació de Barcelona, formava part de les accions impulsades per l'Ajuntament de Sant Boi dintre del seu pla de xoc per atendre els efectes socials, econòmics i emocionals de la pandèmia en joves i adolescents.

Ha estat una oportunitat per continuar reflexionant sobre com garantir i millorar el benestar i la igualtat d'oportunitats en joves i adolescents des de les polítiques públiques, sempre amb el compromís d'agents del tercer sector.

El programa incloïa una conferència sobre 'El cervell de l'adolescent' , a càrrec del director de la Càtedra de Neuroeducació de la UB, David Bueno, i una altra amb el títol "Context actual, adolescents i joves en una societat d'incertesa' , a càrrec del doctor en Sociologia i llicenciat en Antropologia per la UB Xavier Martínez Celorrio.

També han tingut lloc taules d'experiències i bones pràctiques amb representants de diferents municipis i entitats. Hi han participat els ajuntaments de Tenerife i Vitòria-Gasteiz, l'Instituto Riojano de la Juventud i el Centre d'Estudis Africans i Interculturalitat de Barcelona (CEAI), entre altres.

L'Ajuntament de Sant Boi hi ha presentat com a experiències d'èxit impulsades a la ciutat el programa Omplim espais, que proporciona suport emocional a joves i adolescents de la ciutat, i el Consell Local d'Adolescència, un òrgan de participació ciutadana amb anys de recorregut al municipi.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades