ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/27/2023 08:44:47 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El projecte 'No et desconnectis' lliura tauletes a gent gran del barri de Camps Blancs per ajudar a combatre la soledat
La iniciativa, que forma part del pla estratègic Camps Blancs Transforma, compta amb la col·laboració del CAP, comerços i entitats del barri

10/11/2022

Les persones majors de 65 anys tenen un major risc de patir situacions de solitud i aïllament social, una situació que s'ha vist agreujada per la pandèmia. Al barri de Camps Blancs de Sant Boi, s'acaba de posar en marxa un projecte pilot que té com a objectiu facilitar a veïns i veïnes d'aquesta edat el contacte amb el seu entorn més proper mitjançant les noves tecnologies. 10 persones grans del barri participen en aquesta prova pilot, que els proporcionarà acompanyament i dispositius digitals (concretament, tauletes tàctils) per fer més fàcils accions de la vida quotidiana com comprar o contactar amb el CAP.

L'acte de presentació del projecte ha tingut lloc aquest dilluns, dia 10 d'octubre, al Casal de Camps Blancs. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, hi ha lliurat les primeres tauletes a la gent gran del barri participant en aquest projecte. Un projecte de lluita contra l'edatisme que s'inscriu en les accions municipals per promoure la qualitat de vida i el benestar de la gent gran.

El projecte 'No et desconnectis' compta amb la col·laboració del centre d'assistència primària, entitats i comerços de Camps Blancs (si més comerços o entitats volen sumar-se, poden contactar amb l'Oficina Tècnica de Camps Blancs Transforma, al casal de barri). Durant l'acte, s'ha lliurat als comerços participants les 'carpetes de compromís' amb el projecte. Aquests establiments rebran comandes mitjançant les tauletes, les prepararan amb antelació i les lliuraran a una hora concertada (o bé a una persona voluntària que la farà arribar a la seva destinació).

El projecte ajudarà la gent gran que té dificultats per sortir de casa a millorar les habilitats en l´ús de les noves tecnologies i a reforçar així els vincles amb el seu entorn mes proper, tot reduint el risc de patir situacions de solitud no desitjada.

'No et desconnectis' forma part d'una iniciativa més global que es desenvolupa al barri. Amb el nom de ' Camps Blancs Transforma ', aquesta iniciativa proposa accions comunitàries per a la transformació social d'aquest barri de Sant Boi amb el suport de la Diputació de Barcelona.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades