ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 04:31:14 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La I Fira de la Logística 4.0 mostra el dinamisme d’un sector estratègic en l’economia de Sant Boi
La ministra Raquel Sánchez ha participat en l'acte institucional de la Fira, que ha donat a conèixer les oportunitats de futur del sector de la logística

10/19/2022

La I Fira de la Logística 4.0 de Sant Boi s'ha celebrat aquest dimecres, dia 19 d’octubre, al parc industrial Prologis. L’activitat ha aplegat el sector logístic comarcal per donar a conèixer la nova oferta formativa existent en aquest àmbit a Sant Boi i el Baix Llobregat i visibilitzar la transformació d’un sector que aposta per la digitalització, el talent, i la sostenibilitat.

Amb el lema ‘Connexions que mouen el món’, l'Ajuntament de Sant Boi ha organitzat la I Fira de la Logística 4.0 amb el suport del programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona i amb la col·laboració del parc logístic Prologis i empreses del sector participants en el programa, com Lotrans, Naeko Logistics o Schneider Electric.

La ministra Raquel Sánchez, a l’acte institucional

En l’acte institucional de presentació de la Fira, la ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha argumentat que “la 4a Revolució Industrial” que estem vivint “és una oportunitat per introduir canvis per a la transformació ecològica de l’economia i l’ús de les noves tecnologies digitals”. En sectors com la logística, ha dit, “aquestes transformacions ens porten a llocs de feina qualificats i amb valor afegit”, que requereixen noves “capacitats i aptituds".

L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha convidat els joves a "descobrir que la logística pot ser la seva oportunitat" i ha destacat el valor de la I Fira de la Logística 4.0 com un instrument per visibilitzar la logística com "un sector d'oportunitats que està definint nous perfils professionals i generant treball digne”.

En l'acte també han intervingut la presidenta delegada de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el director general de Prologis España, Cristian Oller.

Alumnes de secundària

Durant el matí, 700 estudiants de secundària han recorregut els espais de la Fira de la Logística i han assistit o han participat en activitats com una gimcana de logística exprés, xerrades i entrevistes en directe amb referents del sector, que els han permès conèixer les eines tecnològiques emprades per les empreses i les possibilitats formatives existents en aquest sector.

Taula rodona amb empreses referents

A la tarda, després de l’acte institucional, ha tingut lloc una taula rodona amb la participació de les empreses Schneider Electric, Vit Air Cargo, Naeko Logistics i Lotrans, que han presentat bones pràctiques empresarials.

Exposició de maquinària 4.0

Al llarg dela jornada, s’ha pogut visitar una exposició de tràilers, vehicles per a la distribució urbana de mercaderies (DUM), turismes sostenibles i maquinària industrial especialitzada en tasques logístiques.

Sant Boi i la logística

Sant Boi ha esdevingut amb el pas del temps un referent del sector logístic, gràcies principalment a la presència del parc logístic i industrial Prologis. Aquesta presència, afegida al creixement d’empreses del sector arrelades a la ciutat que han sabut transformar-se, innovar i fer-se un lloc als mercats internacionals (com Lotrans o Naeko Logistics), ha posicionat el municipi com un territori atractiu per a noves inversions.

El sector ha vist incrementada la seva importància i el pes en l’entramat de l’economia. La pandèmia ha accelerat algunes tendències del mercat i ha afavorit un salt en el procés de digitalització que ha fet aparèixer a l’horitzó bones perspectives de futur i noves oportunitats. Sant Boi vol fer de la logística un motor de creixement econòmic i, especialment, per a la generació d’ocupació digna i de qualitat mitjançant un nou impuls a la formació especialitzada.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades