ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/31/2023 04:48:43 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Un projecte municipal per abordar el 'bullying' guanya el Premi de Civisme a la Innovació 2022 de la Generalitat
La Fundació Marianao ha rebut un altre dels guardons per la iniciativa comunitària Marianao té Cor

11/29/2022

La ciutat de Sant Boi ha estat protagonista en l'acte de lliurament dels Premis Civisme 2022, convocats per la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Sant Boi ha rebut el premi en la categoria d'Innovació gràcies al seu projecte 'Irrupció restaurativa: creació d'aules, famílies, claustres, comunitats i normes immunològiques davant el bullying'. La iniciativa comunitària Marianao té Cor, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l'Ajuntament, ha obtingut el Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió social. La dotació econòmica és, en tots dos casos, de 6.000 euros.

El Departament de Drets Socials convoca aquests guardons per reconéixer accions, entitats i persones que aborden el civisme o proposen reflexions i millores socials. L'acte de lliurament, celebrat aquest dilluns 28 de novembre sota la presidència del conseller Carles Campuzano, ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i la tinenta d'Alcaldia de Ciutat Educadora, Alba Martínez. Enguany se celebrava el 40è aniversari dels guardons.

El projecte guanyador del Premi Civisme 2022 a la Innovació facilita a la comunitat escolar santboiana eines per abordar els conflictes abans, durant i després que es produeixin. La problemàtica del 'bullying' i les violències escolars s'enfoca mitjançant una metodologia innovadora que combina accions 'immunològiques' (com tallers preventius a les aules) amb accions 'quirúrgiques' per abordar situacions concretes (com ara 'entrevistes afectives' o 'cercles de diàleg). Hi treballen conjuntament el Servei Municipal de Mediació i Restauració Comunitària, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, amb un percentatge d'èxit del 97,8% des que es va posar en marxa fa tres anys.

Aquest mateix projecte ja ha guanyat enguany altres dos premis : el Premi ADR Justícia 2022 a la millor iniciativa d'una administració pública en matèria de mediació i resolució de conflictes (concedit pel Departament de Justícia de la Generalitat) i el VI Premio de Buenas Prácticas Municipales en la mejora de la Convivencia Escolar (atorgat per la FEMP i el Ministeri d'Educació i FP). A més, el programa forma part del Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals (de la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer).

La iniciativa Marianao té Cor -Territori Comunitàriament Responsable, impulsada conjuntament per la Fundació Marianao i l'Ajuntament, ha obtingut el Premi de Civisme a la Virtut Civil i la Cohesió Social. Aquest premi reconeix persones o organitzacions que destaquen per l'excel·lència de la seva tasca i la trajectòria cívica i per actuacions que afavoreixen la cohesió social i de servei al país. Marianao té Cor aplega persones i institucions per donar resposta a les necessitats socials d'aquest barri de Sant Boi en els àmbits de l'educació, la salut i la convivència i per treballar en la construcció d'un barri més inclusiu, cohesionat i participatiu.

Nota de premsa Acte de lliurament Premis Civisme


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades