ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/31/2023 05:14:32 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La 76a Fira de la Puríssima serà la més sostenible de la història
L'exposició municipal proposa un viatge sensorial per la natura de Sant Boi

11/30/2022

L'Ajuntament ha presentat als mitjans de comunicació la 76a Fira de la Puríssima, que tindrà lloc del 6 al 8 de desembre en plena normalitat després de dos anys de pandèmia. En sintonia amb l'estratègia de Sant Boi com a ciutat, aquesta edició serà la més sostenible de la història.

L'aposta de Sant Boi per la sostenibilitat hi serà visible principalment mitjançant tres elements: una gran exposició de vehicles elèctrics, el subministrament d'energia d'origen verd i local a totes les parades del recinte i la difusió a l'exposició municipal dels valors saludables i sostenibles de la natura local. L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha explicat que "aquesta edició serà coherent amb l'aposta de la ciutat per la sostenibilitat i amb les polítiques per contrarrestar la crisi energètica i donar-li resposta"

Gran exposició de vehicles elèctrics

Al carrer de Baldiri Aleu, a la zona destinada a l'automoció, hi haurà l'espai expositiu 'El vehicle elèctric, motor de la mobilitat sostenible'. Per primer cop, tots els concessionaris de l'associació Sant Boi Motor-Ciutat de la Mobilitat Sostenible mostraran junts la seva gamma completa de cotxes elèctrics, que abasta tota l'oferta existent al mercat actualment. L'exposició és fruit del treball col·laboratiu entre aquesta associació i l'Ajuntament per avançar en el camí de la transició energètica i fer de Sant Boi la 'Ciutat de la mobilitat sostenible'.

Electricitat d'origen 100% renovable

Les parades i els espais expositius de la Fira de la Puríssima s'alimentaran amb energia 100% renovable. Barcelona Energia, l'operador públic metropolità que també subministra electricitat d'origen sostenible als equipaments públics de la ciutat, proporcionarà energia d'origen verd i local que permetrà generar un 19% d'estalvi en el consum elèctric i evitar l'emissió a l'atmosfera de 2.420 tones de C02.

L'exposició municipal: un viatge per la natura local

Integrada a la Carpa Saludable i Sostenible, a la part central del parc de la Muntanyeta, l'exposició municipal convida enguany a fer un viatge sensorial per l'entorn natural de Sant Boi. Un espai singular que posarà en relleu un patrimoni agrícola, fluvial i forestal privilegiat, únic a la comarca, que la ciutat ha sabut preservar. Un orgull, una part fonamental de la identitat de Sant Boi i un dels grans actius de l'aposta per una ciutat metropolitana saludable i sostenible.

Més expositors, un gran impacte econòmic

Un any més, la Fira de la Puríssima ha contractat el 100% dels seus espais. En aquesta edició comptarà amb 480 expositors (un 3,5% més que l'any passat), que ocuparan 12.000 m2de superfície. L'organització espera un impacte econòmic global superior als 7,6 miliions € registrats en l'edició de 2021.

Un cartell fruit del talent jove local

L'elecció de la imatge que omple els carrers de Sant Boi aquests dies és una aposta pel talent jove local. El cartell de la Fira s'ha escollit a partir d'un encàrrec col·lectiu a la classe de 2n de Batxillerat Artístic de l'Institut de Camps Blancs. L'autora és una jove de 16 anys, Blanca Pavón. Una exposició mostra a l'interior de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer les 26 propostes de cartell recollides.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades