ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

21/03/2022 14:55:44
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Serveis per a joves

SERVEI D'INFORMACIÓ JUVENIL EL PUNT

Logo joventut el punt

És un servei gratuït adreçat a joves de 16 a 35 anys de Sant Boi.

La seva finalitat és facilitar l’emancipació, autonomia i mobilitat dels i de les joves de Sant Boi.
Ofereix informació i assessorament als i a les joves sobre: estudis reglats i no reglats (cursos i cursets) i beques; recursos, formació i borses de treball; salut jove; habitatge (ajuts, protecció oficial, etc); recursos per viatjar i experiències internacionals; d’associacionisme i voluntariat, de lleure i cultura, ... i de tot allò que interessi als i a les joves.

Disposa de connexions a internet gratuïtes per a consultar i completar la informació i fer els tràmits necessaris. Es fan les activacions al Carnet SB Jove, inscripcions d’activitats i formació, registre de sol·licituds d'ajuts al lloguer, beques per a joves, etc., préstec de documentació i guies i tramitació de carnets juvenils.

Més informació www.joventutsantboi.cat

ASSESSORIES PER A JOVES:Punt Jove de Salut


logo_PJS

Servei gratuït adreçat a joves de 16 a 35 anys. Ofereix orientació i assessorament sobre temes de salut: sexualitat, mètodes anticonceptius i anticoncepció d’emergència, malalties de transmissió sexual i SIDA, embarassos no desitjats, hàbits alimentaris, conductes addictives, etc., per tal de fomentar comportaments i hàbits saludables.

Disposa d'un fons documental en temes de salut adreçat tant a joves com a professionals per tal de reduir i facilitar les dificultats d'accés a la informació.

Des d'El Punt Jove de Salut s'ofereixen tallers adreçats a joves dels INS així com d'entitats juvenils. Es faciliten preservatius gratuïts i es prescriu l'anticoncepció d'emergència (o píndola del dia després). Totes aquestes accions estan acompanyades de la informació i l’assessorament que garanteix el seu bon ús.

L'atenció és de dimarts a dijous de 16 a 19.30h. Dilluns atenció a través de puntjovesalut@santboi.cat i @puntjovesalutsbAssessoria Psicològica

Servei gratuït adreçat a joves de 16 a 35 anys, amb atenció personalitzada i confidencial, per tal de treballar la gestió de les emocions i dels sentiments, afavorint el seu benestar, la seva autonomia, mobilitat i emancipació. Pretén ser un suport en la presa de decisions, conflictes familiars o de parella, dificultat en les relacions personals, control d’estrès, angoixa davant dels exàmens, autoestima o autoimatge, soledat, pors, etc.

L'atenció es fa els dilluns, dimecres, a la tarda de 15.30 a 19.30 i divendres matí de 10 a 14 h.
És imprescindible demanar cita prèvia

Tel. 936529843
@joventutsantboi
a/e: elpunt@santboi.cat
Més informació www.joventutsantboi.cat
WhatsApp 673036495Assessoria Jurídica LaboralL’Assessoria jurídica laboral per a joves ofereix informació i orientació sobre qualsevol qüestió legal que afecti als i les joves de Sant Boi d'entre 16 i 35 anys, intentant resoldre dubtes en relació als drets i deures civils, administratius, laborals,...de forma personalitzada, confidencial i gratuïta.

Ofereix assessorament sobre:
-Contractació laboral, nòmines, acomiadaments, subsidis i els drets i deures que es deriven d’una relació laboral remunerada.
-Tràmits i sancions administratives.
-Permisos de residència i treball, així com qualsevol tràmit vinculat a la llei d’estrangeria.
-Tramitació sobre ajuts, subvencions i beques d’interès per a la població juvenil.
-Contractes de lloguer i compra-venda d’un habitatge, préstecs hipotecaris, ajuts i tràmits vinculats a l’habitatge.

L’horari d'atenció és tots els dijous de 16 a 19.30 h.
És imprescindible demanar cita prèvia
a/e: elpunt@santboi.cat

Aquesta assessoria no realitzarà informes, ni tràmits, ni acompanyaments a judicis.Assessoria de Mobilitat InternacionalL'Assessoria de Mobilitat Internacional per a joves, està adreçada a joves d’entre 16 i 35 anys de Sant Boi.
Ofereix informació, orientació i assessorament als i les joves que vulguin anar a l’estranger per motius diversos: treballar, estudiar, aprendre nous idiomes, fer pràctiques en empreses, col·laborar en un projecte de voluntariat, formar part d’activitats juvenils a l’estranger o de programes europeus, etc.
Pretén facilitar a tots i totes aquells/es joves que vulguin viure una experiència internacional, les eines i recursos necessaris.

L'atenció es fa els dimarts a la tarda, quinzenalment.
És important concertar cita prèvia.Assessoria d'EstudisAssessoria gratuïtat destinada a facilitar informació, orientació i assessorament als i les joves de Sant Boi, d’entre 16 a 35 anys sobre tot allò que envolta els temes acadèmics: dates d’inscripció, proves d’accés, requisits acadèmics per accedir a determinats estudis, informació sobre l’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat, cicles formatius, universitat, títols de postgrau i màsters, acreditació de competències, homologació d’estudis, reincorporació al sistema educatiu, cursos i tallers, etc.

Horari d'atenció: Dilluns i divendres de 10 a 14h. De dimarts a dijous de 16 a 19.30hAssessoria d'HabitatgeServei gratuït adreçat a joves de 18 a 35 anys per a promoure l’emancipació juvenil mitjançant l’accés de la informació i l’assessorament en temes d’habitatge.
Els i les joves poden consultar qüestions relacionades amb contractes, gestions administratives, hipoteques, ajuts vigents i pisos de Protecció Oficial.
Informació i tramitació sobre ajuts per al pagament del lloguer.

Dilluns i divendres de 10 a 14h. De dimarts a dijous de 16 a 19.30h.Xarxa d'atenció informativa als centres d'ensenyamentServei d'atenció informativa als INS dins del projecte de descentralització informativa del Servei d'Informació Juvenil El Punt.
Un cop per setmana, els i les estudiants tenen la possibilitat de fer la demanda d'informació sobre els temes del seu interès.
Aquest servei es realitza durant tot el curs escolar als cinc centres públics d'ensenyament secundari del municipi.

https://elpuntalteuinsti.wordpress.com/
a/e: elpunt@santboi.cat

Horari:
El Punt s’ubica als vestíbuls dels cinc IES. A l'hora de l'esbarjo, els/les alumnes hi troben, un dia per setmana, el personal informador. Els dies d'atenció són:
INS Marianao: Dilluns d'11.30 a 12 h.
INS Rubió i Ors: Dimarts d'11 a 11.30 h.
INS Rafael Casanova: Dimecres d'11.30 a 12 h.
INS Ítaca: Dijous d'11 a 11.30 h.
INS Camps Blancs: Divendres d'11 a 11.30 h.PROGRAMA ESKALAAdreçat a persones joves de Sant Boi d'entre 18 i 30 anys que estiguin a l'atur i vulguin superar aquesta situació a partir d'entrenament i coaching .
La persona coach (entrenador/a) ajuda als i a les participants a observar i prendre consciència de les seves pròpies creences i conductes, a empoderar-se i saber triar les millors alternatives que potencien els resultats que busca.
Es treballa a partir de sessions grupals sobre tècniques i planificació de la recerca de feina, accés a la borsa de feina disponible; així com de tutories individuals per a l'acompanyament cap a la seva inserció.

Informació: al telèfon 936 529 843 a/e: elpunt@santboi.cat
a/e: eskalasantboi@gmail.com

Tornar a dalt


CENTRE DE RECURSOS PER ELS I LES ESTUDIANTS. CREServei adreçat a joves estudiants d'entre 16 i 30 anys.
Accés a Internet, tractament de textos, base de dades, full de càlcul, suport de CD's, material de suport per a consultes i impressió gratuïta de treballs i documents (màxim de fulls establert). Connexió WI-FI gratuïta

Horari habitual de la sala multimèdia:
(TANCADA TEMPORALMENT AL PÚBLIC PER RESTRICCIONS MOTIVADES PER LA COVID19)

sala d’estudi CRE

sala d’estudi L'Olivera i Can Massallera:

Horari habitual sala Can Massallera: Horari: De dilluns a divendres de 17 a 21 h, Dissabte i diumenge de 10 a 14h i de 17 a 21h

Horari habitual sala L'Olivera: De dilluns a divendres de 9 a 20.45h, Dissabte de 9 a 13.45hBUCS D'ASSAIGServei de cessió de locals d'assaig per a músics i grups joves. El servei posa a disposició dels / de les joves els locals d'assaig condicionats sonorament i amb armaris individuals per poder-hi guardar els instruments i equips de so.

Els horaris dels locals són:
De dilluns a divendres de 10 a 13 h, de 16 a 19 hores i de 19 a 22 hores
Dissabtes de 10 a 13 hores i de 17 a 19.30 hores

Els preus d'utilització són:
quota mensual: 34,60 €
quota mensual per sessió de 3 hores: 9 €
quota per sessió d'1 hora: 3,70 €

Més informació al telèfon 93 654 89 50 / a/e: msrio@santboi.cat

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades