ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

05/07/2022 13:00:04
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Xarxa de Refugis Climàtics

Sant Boi comptarà durant tot aquest estiu amb set refugis climàtics per oferir confort tèrmic, descans i seguretat a la ciutadania davant d’episodis meteorològics externs com les onades de calor.

Estan pensats sobretot per a les persones vulnerables (gent gran, infants o persones amb malaltia crònica).

Aquests espais formen part de la Xarxa metropolitana de Refugis Climàtics XMRC.

En la situació d'emergència climàtica en què es troba la metròpolis de Barcelona, aquests fenòmens cada vegada són més freqüents i intensos.

Els refugis climàtics de Sant Boi són set, quatre d’exteriors i tres d’interiors.

Exteriors

-Parc de Marianao

-Parc de la Muntanyeta

-Parc de Can Julià

-Plaça dels Focs de Sant Joan

Interiors

-Cal Ninyo

-Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

-Can Massallera

Per identificar aquests refugis trobareu cartells a l'entrada de cadascun dels llocs. A cada cartell hi ha un QR amb la informació sobre els diferents refugis de la ciutat i de l'entorn metropolità i les seves característiques.
Aquests equipaments i espais públics compatibilitzen els usos i les funcions habituals amb aquest servei durant els episodis de temperatures extremes.

L'objectiu final de la xarxa de refugis climàtic és que, en el futur, qualsevol persona resident a l'àrea metropolitana de Barcelona disposi d'un d'aquests refugis a menys de 10 minuts a peu des de casa seva.


Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades