ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

09/02/2017 12:22:58
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat de la innovació. Red Innpulso

Sant Boi, nou membre del consell rector de la xarxa Innpulso

Sant Boi ha entrat a formar part del nou consell rector de la Red Innpulso . Aquesta xarxa de municipis aplega localitats reconegudes pel Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat amb el distintiu "Ciudad de la Ciencia i la Innovación" per l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+I (investigació, desenvolupament i innovació).

Aquest dimarts, dia 17 de gener, s'ha celebrat una reunió del ple de la Red Innpulso al saló d'actes del Ministeri, a Madrid. S'hi ha escollit i constituït el nou consell rector. Els nous membres escollits mitjançant una votació han estat Sant Boi, Terrassa i Alcoi , juntament amb Ermua que ja en formava part. També hi continuaran Santander i Los Santos de Maimona.

La presència en aquesta xarxa és una plataforma estratègica per potenciar la innovació a les ciutats i un fòrum de contacte permanent de recursos i informació amb altres municipis.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha defensat en diferents ocasions la innovació com " un instrument imprescindible per millorar els serveis públics i fer progressar les ciutats ".

Sant Boi, membre des de 2010
L'Ajuntament de Sant Boi forma part de la Xarxa Innpulso des de la seva creació l'any 2010. El Govern central atorga i renova periòdicament aquest segell que premia l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i. En l'actualitat en són membres 62 municipis (9 de Catalunya).

L'Ajuntament de Sant Boi ha renovat l'any 2014 la distinció de "Ciutat de la Ciència i la Innovació".

 

El Govern Central atorga aquest segell que premia l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació).

El distintiu s'ha atorgat a 20 municipis distribuïts en tres categories segons el nombre d'habitants (fins a 20.000, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000 habitant). En la categoria de 20.001 a 100.000 habitants hi ha Sant Boi juntament amb Viladecans, Cerdanyola, Almendralejo (Badajoz), Avilés (Astúries), Cáceres, Eibar (Gupúzcoa) i Rivas Vaciamadrid (Madrid).

La convocatòria d'enguany ha valorat la contribució de les ciutats a projectes innovadors liderats, gestionats o recolzats per l'ajuntament d'acord amb els objectius de l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació. També considera les iniciatives innovadores de prestació dels serveis públics, govern electrònic, lliure accés a la informació i les actuacions de foment de la Compra Pública Innovadora. El grau d'elaboració, credibilitat i qualitat de la candidatura són elements imprescindibles a l'hora de renovar la distinció.

Beneficis per a Sant Boi

Formar part de la Xarxa Innpulso (Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación) comporta una sèrie de beneficis, com ara la possibilitat d'usar el distintiu en les accions de comunicació i promoció de la ciutat, la promoció internacional de les localitats distingides en esdeveniments internacionals d'I+D+i, la consideració preferent per ubicar instal·lacions científiques o tecnològiques i la prioritat per acollir congressos i seminaris.

Els projectes de Sant Boi


Més informació, document pdf
  1. Innovació per a la salut i el benestar (amb el Clúster de Salut Mental de Catalunya com a projecte motor)
  2. Innovació per a la promoció econòmica (amb el Laboratori Cívic d'Emprenedoria i Economia Social CoBoi com a projecte motor)
  3. Innovació per a la qualitat democràtica (amb l'accés a la informació i trasparència com a projecte motor)
  4. Innovació per a la sostenibilitat (amb el Pla Director d'Eficiència Energètica en els edificis públics com a projecte motor)
  5. Innovació per al coneixement (amb el desenvolupament de la proposta de Centre de Formació Permanent a L'Olivera com a projecte motor)

Un distintintiu que es renova

Sant Boi ja va rebre el distintiu d' Innpulso l'any 2010

Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades