ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/02/2021 12:36:20
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Consell Local d'Infància

Logotip del Consell d'Infància

El Consell d'Infància va escollir el seu logotip mitjançant un procés participatiu que implicava els infants de 4t i de 5è de la ciutat.

Des de la seva constitució, el dia 25 de març de 2015, El Consell ha estat treballant i debatent sobre diversos temes d'interès de l'àmbit local, no obstant -i paral·lelament - també ha atès diversos temes referent a la pròpia identitat, com ara el logotip o al seu funcionament. El dia 2 de desembre es va fer la primera sessió plenària del present curs i un dels punts principals va ser l'elecció del logotip que donarà identitat al Consell.

El logotip que han triat els consellers i conselleres ha estat fruit d'un procès participau i democràtic, en el qual s'han recollit a prop de 300 propostes de logotips que han estat valorades i exposades a les diferents escoles i entitats d'infància que participen en el projecte del Consell Local d'Infància i Adolescència.

Què és el Consell d'Infància?

El Consell Local d'Infància i Adolescència és l'òrgan de participació ciutadana que representa als infants de la ciutat. Es concep com a òrgan de consulta, de representació i de participació dels infants en l'àmbit local. La finalitat del Consell és garantir l'exercici efectiu de la ciutadania dels nens i nenes, en especial en aquells assumptes que tenen una incidència directa en llurs vides.

La seva composició

El Consell d’Infància està compost per quaranta consellers i conselleres. Les seves edats oscil·len entre els 9 i 11 anys, i són escollits democràticament pels seus companys/es. Els consellers/es són els infants que assisteixen a les sessions del Consell en representació dels infants dels seus centres educatius o entitats. Aquests traspassaran l’opinió i les propostes dels seus centres i entitats al Consell i també seran responsables de traslladar qualsevol informació que sorgeixi al Consell. Les escoles i entitats de Sant Boi que participen del projecte són les següents:

Escoles:

Josep Maria Ciurana, Salesians, Ciutat Cooperativa, Benviure, Antoni Gaudí, Marianao, Vicente Ferrer, Rafael Casanova, Casablanca, Pedagogium Cos, Parellada, Barrufet, Amat Verdú, Can Massallera, Antoni Tàpies i Molí Nou.

Entitats:

Centre Obert Don Bosco, Fundació Marianao, Esplai La Barretina, Centre Obert Lola Anglada i Esplai Eixida.

El funcionament

El Consell es reunirà un cop al mes i es dividirà en dos districtes, Nord i Sud, i un cop al trimestre es reuniran els dos districtes en plenari a la Sala de Plens de l’Ajuntament, amb el suport de tècniques municipals com a dinamitzadores de les sessions. Cada dos anys es renovarà el 50% de la seva composició mitjançant un procés electoral.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades