ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

02/09/2020 11:53:47
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Oficina Municipal d'escolarització (OME)

Contacte

Adreça: plaça Montserrat Roig, 1 (L'Olivera)
Horari d'atenció al ciutadà: dilluns de 16 a 19 h, dimarts i dijous 10 a 13 h
Per a consultes presencials cal demanar cita prèvia a l'OMAP


Les Oficines Municipals d'Escolarització

Són l’instrument de col·laboració entre l’Ajuntament i el Departament d’Educació de la Generalitat en el procés d’escolarització de l’alumnat als centres finançats amb fons públics en l’àmbit municipal corresponent.
Actuen bàsicament en els nivells d’educació infantil, educació primària i secundària obligatòria.

Tenen les finalitats següents:

 • Establir els mecanismes necessaris per orientar i informar adequadament les famílies de tota l’oferta educativa.
 • Procurar una distribució equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives especifiques que en permeti la integració, faciliti la cohesió social i afavoreixi una qualitat educativa adequada per a tota la població escolar, en el marc de les previsions del Decret de procediment d’admissió d’alumnat i de les funcions atribuïdes a les comissions d’escolarització.
 • Supervisar el procés d’admissió de l’alumnat i el compliment de les normes que el regulen i proposar a l’administració educativa les mesures que consideri adequades, sens perjudici de les competències que corresponen a la Inspecció Educativa.

Què ofereix?

L'OME atén les consultes que li adrecen les famílies sobre les característiques dels centres escolars públics i concertats, recull i tramita les preinscripcions que li siguin lliurades, exposa les diferents llistes provisionals i definitives, i recepciona reclamacions dels ensenyaments obligatoris.

En relació a les famílies:

L'Oficina orienta i informa a les famílies sobre els requisits que cal complir per sol·licitar una plaça escolar, oferint:

 • Atenció personal i individualitzada
 • Informació, orientació i assessorament en el procés de preinscripció i matrícula : Informació sobre la zonificació escolar i adscripcions dels centres, sobre els períodes i procés de preinscripció i matriculació, criteris de baremació, l’oferta formativa en general, places ofertades, les activitats complementàries, les extraescolars i els serveis que ofereix cada una de les escoles i instituts de la ciutat, i inicia el procés de tramitació de les preinscripcions.
 • Formalitzar la preinscripció al servei d’escola bressol, a educació infantil i primària i a educació secundària obligatòria (ESO).
 • Dur a terme totes les tasques derivades del procés d'escolarització.
 • Informació sobre els nous equipaments educatius
 • Qualsevol altra informació relacionada amb l’escolarització.


En relació als centres educatius.

 • Promou el coneixement dels centres i de la seva oferta educativa.
 • Dóna suport als centres en el procés de preinscripció i matrícula en el període ordinari.
 • Gestió amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya de l'escolarització en l’ensenyament obligatori al llarg del curs.
Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades