ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

01/30/2023 06:37:36 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat de la innovació. Red Innpulso

Els prínceps d'Astúries van lliurar a l'alcalde, Jaume Bosch, el distintiu de "Ciutat de Ciència i la Innovació"

 

El segell reconeix l'esforç i el compromís de Sant Boi en matèria d'I+D+i

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, va recollir de mans dels prínceps d'Astúries el distintiu de "Ciutat de la Ciència i la Innovació". La cerimònia va tenir lloc el 13 de gener en el saló d'actes del Consell Superior d'Investigacions Científiques, a Madrid. També hi van ser presents el ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia.

El Govern central va atorgar per primera vegada l'any 2010 aquest segell que premia l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) de 30 poblacions espanyoles.

Xarxa INNPULSO

Els ajuntaments guardonats passen a formar part de la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (xarxa INNPULSO), on es potenciarà la relació mútua i la realització de projectes conjunts. En aquesta primera edició, els distintius s'han concedit atenent a la realització de projectes innovadors vinculats específicament al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEOSL) i emmarcats en una estratègia general d'innovació. La distinció s'obté per a un període de tres anys.

Cinc àmbits d'innovació

Sant Boi va argumentar la seva candidatura mitjançant la presentació de vuit projectes duts a terme a la ciutat gràcies al Fons Estatal pel Treball i la Sostenibilidad Local. Aquests projectes estan associats a cinc eixos d'acció transversal per la innovació i el coneixement que es desenvolupen a la ciutat sota la denominació de "Sant Boi, ciutat quinària d'innovació": promoció econòmica, sostenibilitat, modernització de l'administració, benestar social i coneixement. La candidatura de Sant Boi per obtenir aquesta distinció comptava amb el suport d'una trentena d'empreses i organismes locals.

Beneficis per a Sant Boi

Formar part d'aquesta xarxa comporta una sèrie de beneficis, com ara la possibilitat d'usar el distintiu en les accions de comunicació i promoció de la ciutat, la promoció internacional de les localitats distingides en esdeveniments internacionals d'I+D+i, la consideració preferent per ubicar instal·lacions científiques o tecnològiques i la prioritat per acollir congressos i seminaris.

Els projectes de Sant Boi

Més informació, document pdf
  1. Innovació per a la promoció econòmica: ampliació i millora d'infraestructures de fibra òptica a la zona industrial
  2. Innovació per a la sostenibilitat: implantació del carril bici en un tram de la ronda de Sant Ramon
  3. Innovació per a la modernització de l'administració: serveis d'administració electrònica orientats a la ciutadania, modernització dels serveis de gestió cap a l'expedient electrònic i serveis de digitalització de la documentació
  4. Innovació per al benestar social: obres d'adaptació de pisos municipals per a la integració de col·lectius vulnerables
  5. Innovació per al coneixement: reforma i adaptació del Casal de l'Olivera

Vuit ajuntaments catalans

El distintiu s'ha atorgat a 30 municipis distribuïts en tres categories segons el nombre d'habitants (fins a 20.000 habitants, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). Entre aquestes localitats hi ha vuit de catalanes: Barcelona, Mataró, Terrassa, Vilanova del Camí, Cerdanyola del Vallès, Manresa i Viladecans i Sant Boi.

 

 

Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades