ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/26/2022 07:53:17 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat de la innovació. Red Innpulso

Els prínceps d'Astúries van lliurar a l'alcalde, Jaume Bosch, el distintiu de "Ciutat de Ciència i la Innovació"

 

El segell reconeix l'esforç i el compromís de Sant Boi en matèria d'I+D+i

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, va recollir de mans dels prínceps d'Astúries el distintiu de "Ciutat de la Ciència i la Innovació". La cerimònia va tenir lloc el 13 de gener en el saló d'actes del Consell Superior d'Investigacions Científiques, a Madrid. També hi van ser presents el ministre de Política Territorial i Administració Pública, Manuel Chaves, i la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia.

El Govern central va atorgar per primera vegada l'any 2010 aquest segell que premia l'esforç i el compromís en matèria d'I+D+i (investigació, desenvolupament i innovació) de 30 poblacions espanyoles.

Xarxa INNPULSO

Els ajuntaments guardonats passen a formar part de la Red de Ciudades de la Ciencia y la Innovación (xarxa INNPULSO), on es potenciarà la relació mútua i la realització de projectes conjunts. En aquesta primera edició, els distintius s'han concedit atenent a la realització de projectes innovadors vinculats específicament al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local (FEOSL) i emmarcats en una estratègia general d'innovació. La distinció s'obté per a un període de tres anys.

Cinc àmbits d'innovació

Sant Boi va argumentar la seva candidatura mitjançant la presentació de vuit projectes duts a terme a la ciutat gràcies al Fons Estatal pel Treball i la Sostenibilidad Local. Aquests projectes estan associats a cinc eixos d'acció transversal per la innovació i el coneixement que es desenvolupen a la ciutat sota la denominació de "Sant Boi, ciutat quinària d'innovació": promoció econòmica, sostenibilitat, modernització de l'administració, benestar social i coneixement. La candidatura de Sant Boi per obtenir aquesta distinció comptava amb el suport d'una trentena d'empreses i organismes locals.

Beneficis per a Sant Boi

Formar part d'aquesta xarxa comporta una sèrie de beneficis, com ara la possibilitat d'usar el distintiu en les accions de comunicació i promoció de la ciutat, la promoció internacional de les localitats distingides en esdeveniments internacionals d'I+D+i, la consideració preferent per ubicar instal·lacions científiques o tecnològiques i la prioritat per acollir congressos i seminaris.

Els projectes de Sant Boi

Més informació, document pdf
  1. Innovació per a la promoció econòmica: ampliació i millora d'infraestructures de fibra òptica a la zona industrial
  2. Innovació per a la sostenibilitat: implantació del carril bici en un tram de la ronda de Sant Ramon
  3. Innovació per a la modernització de l'administració: serveis d'administració electrònica orientats a la ciutadania, modernització dels serveis de gestió cap a l'expedient electrònic i serveis de digitalització de la documentació
  4. Innovació per al benestar social: obres d'adaptació de pisos municipals per a la integració de col·lectius vulnerables
  5. Innovació per al coneixement: reforma i adaptació del Casal de l'Olivera

Vuit ajuntaments catalans

El distintiu s'ha atorgat a 30 municipis distribuïts en tres categories segons el nombre d'habitants (fins a 20.000 habitants, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). Entre aquestes localitats hi ha vuit de catalanes: Barcelona, Mataró, Terrassa, Vilanova del Camí, Cerdanyola del Vallès, Manresa i Viladecans i Sant Boi.

 

 

Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades