ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2022 02:52:12 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat

Les empreses i organitzacions d’economia social comparteixen uns mateixos valors: la consideració de les persones i el respecte pel medi ambient per davant de la maximització del benefici econòmic.

El laboratori cívic d’emprenedoria social anomenat CoBoi és el principal exponent de l’aposta de l’Ajuntament pel cooperativisme i l’emprenedoria social. L’objectiu és donar suport a persones i entitats interessades a dur a terme iniciatives d’aquest tipus, per la qual cosa CoBoi disposa d’un grup assessor amb representants d’una vintena d’empreses, entitats, iniciatives d’economia social, bancs, institucions publiques i universitats.

A més, Sant Boi forma part junt amb altres cinc municipis del programa Municipi Cooperatiu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, un compromís per fomentar la cultura cooperativa, impulsar la creació de noves cooperatives, ajudar a consolidar les existents i generar d’aquesta manera activitat econòmica i ocupació.

CoBoi

Municipi Cooperatiu és un programa de difusió i sensibilització del cooperativisme de treball impulsat a diversos municipis catalans.
Iniciat a principis de 2013 per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el programa Municipi Cooperatiu promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la sensibilització de l’economia cooperativa al territori.
A la ciutat de Sant Boi hi ha una llarga trajectòria cooperativista: barri Ciutat Cooperativa, cooperatives de consum, agrària, d'educació, d'habitatge i de treball. En l'actual context de crisi l'economia social requereix del suport de les diferents administracions, tant pel que fa a les empreses ja existents, com a la promoció de creació de noves. És per això que l'Ajuntament de Sant Boi es va adherir, al juliol de l'any 2013, al programa Municipi Cooperatiu de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, el qual té per objectiu promoure el cooperativisme a partir d’accions concretes de sensiblització, de formació i d’orientació; amb la col·laboració de les administracions locals, agents locals i entitats del municipi.
En aquesta línia posem en marxa el Programa Primavera del Cooperativisme , el qual es va presentar el passat 14 de maig al barri Ciutat Cooperativa - Molí Nou, amb una taula rodona d'experiències d'empreses cooperatives.
Dintre del Programa, la propera setmana comença a El Prat de Llobregat la Setmana de l'economia social i cooperativa
Sant Boi també col·labora amb Aracoop un programa per a la creació i creixement d'empreses de l'economia social i cooperativa.

municipicoop municipicoop
Municipi Cooperatiuaracco Assessor aracoop
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades