ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/10/2022 11:23:01 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Usos del Temps

logo jornadas nous usos del temps

78 agents polítics, econòmics i socials signen el Pacte per a l'Ús del Temps a la Ciutat
És el primer pacte d'aquestes característiques a l'Estat espanyol

El 16 de març del 2011, es va signa a Sant Boi el Pacte per a l'Ús del Temps a la Ciutat (Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, 13.30 hores). El document, elaborat per l'Ajuntament i recolzat en un procés de participació ciutadana, recull propostes per harmonitzar el temps laboral, familiar i personal de la ciutadania.

78 signatures d'adhesió

78 agents socials, econòmics i polítics de Sant Boi van signar l'adhesió al document durant un acte públic amb la presència de l'alcalde, Jaume Bosch; la diputada d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Imma Moraleda, i la tinenta d'Alcaldia de Benestar i Ciutadania i regidora de Polítiques per la Igualtat de Gènere i Usos del Temps de l'Ajuntament, Lluïsa Moret.

Només quatre municipis a Catalunya

Sant Boi és, juntament amb Barcelona, Esplugues i Terrassa, un dels quatre únics municipis de Catalunya que desenvolupen polítiques de promoció dels nous usos del temps, en forma de prova pilot i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Sant Boi és també una de les 33 ciutats de la província integrants de la Xarxa de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps.

Polítiques per l'ús del temps

Al llarg del mandat municipal 2007-2011 Sant Boi ha impulsat accions relacionades amb aquesta temàtica. La primera va ser precisament la creació d'una regidoria específica. També s'ha fet un estudi sobre els usos del temps dels veïns i les veïnes del barri de Casablanca i s'ha organitzat la jornada "El temps, un dret democràtic", on es van presentar bones pràctiques municipals. En l'actualitat es treballa en el projecte Temps per Temps: diverses empreses de la ciutat s'hi comprometen a implantar mesures de conciliació.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades