ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

23/07/2019 12:38:58
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Informació adicional

Coneix els beneficis de reciclar paper i cartró

Què se’n fa del paper i el cartró recollit?

El paper i el cartró s’envien a Gersa i Papeles Allende per a ser valoritzats.

Reciclant el paper i el cartró obtenim un munt de beneficis

Estalviem matèries primeres, en aquest cas la fusta.

Estalviem aigua, ja que el procés d’elaboració de paper a partir de paper recuperat consumeix fins a 7 vegades menys que si procedeix de matèries primeres.

Reduïm les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) a l’atmosfera, la qual cosa contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. El tractament de la fracció paper i cartró emet ensiblement menys GEH que el tractament de la fracció resta.L'orgànica... al marró

Separes l'orgànica? t'ho posem fàcil?

L’orgànica, o el que és el mateix, les restes de menjar que generem quan cuinem o allò que ens queda al plat després dels àpats,  és la fracció més important dels residus que generem (entre el 30 i el 40%). No obstant, és el residu que menys tenim el costum de separar, tot i que fa molts anys que es va iniciar la recollida d’aquesta fracció a la ciutat i que és obligatòria per llei.

Aquests residus, si els separem correctament, es poden reciclar molt fàcilment. A les plantes de tractament no fem res més que imitar a la natura. L’orgànica es converteix en compost, adob que podrem utilitzar en els camps de cultiu que, a la vegada, generen nou menjar, tancant – com a la natura- el cicle.En canvi , si no la separem i va amb la resta, en comptes d’aprofitar aquest recurs tan valuós pels nostres sòls, el que estem fent és generar problemes i impactes ambientals. Problemes a les plantes de tractament, ja que genera olors i en redueix l’eficiència i, sobretot, impactes ambientals molt importants en els abocadors, especialment degut a la producció de metà, que és un gas que contribueix 25 vegades més que el C02 a l’escalfament global.

Una de les excuses que habitualment fem servir per no separar l’orgànica, és la de les pudors. Amb el cubell ventilat combinat amb l’ús de bosses compostables, les males olors desapareixen completament, així com els sucs que si fem servir bossa de plàstic tant ens molesten. Així, amb el nou kit, la separació a casa serà molt més fàcil i còmode.


Separar l’orgànica també té altres beneficis. Està demostrat que, aquells municipis que millor separen aquesta fracció, millors índexs de recollida selectiva tenen (recordeu que a Sant Boi estem encara a la cua dels municipis metropolitans). També cal recordar que incrementar la recollida selectiva permet recuperar més materials de qualitat que podrem tornar a fer servir de nou a la indústria, recuperant recursos, reduint l’impacte ambiental i creant més llocs de treball.Renovem el servei de recollida porta a porta del cartró comercial

Sabies que a Sant Boi els comerços generen quasi el 40% del total del paper i cartró?

Els establiments comercials generen molts residus de paper i cartró, per això iniciem una campanya als principals eixos comercials de la ciutat, amb l’objectiu de donar un nou impuls a la recollida de cartró comercial.

Amb la col·laboració dels comerciants aconseguim importants beneficis.

  • - Més material per ser recuperat, amb un estalvi del cost econòmic que té la gestió de residus per a la ciutat (menor cost de tractament del rebuig i majors ingressos per reciclatge).
  • - Una millora ambiental, ja que aprofitem recursos i generem menys contaminació.
  • Un Sant Boi més net i endreçat, amb una millor imatge de la via pública i del vostre establiment.

- Si tens un comerç situat a un eix comercial NO POTS FER SERVIR ELS CONTENIDORS DE CARRER PER DEIXAR EL CARTRÓ.  Si ho fas, estàs saturant els contenidors i impedeixes que els ciutadans els puguin utilitzar.

Què has de fer?

Diposita les caixes de cartró ben plegades, apilades i si cal lligades, al davant del teu establiment. No ho barregis amb altres materials, com plàstics o porexpan.

Quan ho passarem a recollir?

Et passarem a recollir el cartró comercial a la porta del teu establiment de dilluns a dissabte, excepte els dies festius:

  • - Barri de Vinyets – Molí Vell  de 22.30 a 24 h.
  • - Barri del ​Centre de​ 24 a 1.30 h.
  • - Barri de Marianao d’​1.30 a 3 h.
  • - Barri de ​ Ciutat Cooperativa – Molí Nou de 3 a 3.30 h​.

Quan tanquis, deixa el cartró ben plegat a la porta del teu establiment. Si tanques més tard, treu-lo abans de l’hora indicada com inici de la recollida. Recorda que els horaris són aproximats.

Si tens una FRUITERIA o VERDULERIA hi ha disponible un servei de recollida de caixes de fruites i verdures. Les has de treure a la porta del teu establiment abans de les 10 h del matí.Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades