ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

13/06/2016 14:08:04
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Xarxa d'educadors i alumnes per la convivència

La Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència inicià les seves activitats el curs 2009-10. El seu objectiu general és el desenvolupament d’activitats educatives de promoció dels valors ètics democràtics i del foment de l’educació crítica de la ciutadania.

A més de l’Ajuntament, la xarxa la composen els següents 9 centres d’educació secundària:
Institut Camps Blancs, Institut Marianao, Institut Rafael Casanovas, Institut Rubió i Ors, Col·legi Llor, Col·legi Joan Bardina, Col·legi Mare de Déu dels Dolors, Col·legi Pedagogium Cos, Col·legi Sant Josep.

Grup jove de Teatre Inestable

Un total de 40 joves de segon cicle de l’ESO, entre 15 i 16 anys, han participat a les activitats d’aquest taller que s’inicià a finals de març del 2012. A les dinàmiques proposades pel Juanjo Camarena, mestre i educador especialitzat en teatre social, s’han pogut incorporat els joves del Projecte NEU (Nosaltres Estem Units) del Centre Obert Don Bosco.
Una colla de 15 joves conformen actualment el Grup Jove de Teatre Inestable. Aquest grup han compartit les seves reflexions i vivències la convivència mitjançant diverses propostes expressives:

Acosta’t i mira!, teatre-fòrum sobre estereotips, prejudicis i rumors en relació a la diversitat cultural:

  • I Fòrum Local de Convivència (maig 2012).
  • Barrejant’12: 7 d’octubre de 2012.
  • Centre Obert Don Bosco: 23 de novembre de 2012.
  • 66a Fira de la Purísima: 6 de desembre de 2012.

Experiència de col·laboració amb l’Associació Grup de Teatre Imagina:
Durant el mes d’abril de 2013 el grup jove de teatre social ha iniciat una línia de col·laboració creativa amb l’Associació Grup de Teatre Imagina, un grup de teatre amateur que es formà l’any 1998 com a projecte terapèutic i de rehabilitació psicosocial i que ha estat impulsat pels serveis comunitaris de l’Ordre de les Germanes Hospitalàries de Benito Menni. Gràcies a la voluntat de col·laboració entre els dos grups de teatre, l’obra de teatre-fòrum “Las Zapatillas amarillas” fou presentada en el marc del II Fòrum Local de Convivència i compartida amb la resta d’integrants de la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència. Mitjançant aquesta proposta teatral, actors adults i joves, assumeixen el protagonisme per reflexionar sobre la dificultat individual i col·lectiva que suposa fer front a la malaltia mental.

Tornar adalt

Programa d'activitats escolars "Stop Rumors"

Durant el curs 2012-13 s’ha desenvolupat el programa d’activitats de dinamització educativa Stop Rumors!, que combina la sensibilització i l’aportació d’elements teòrics per entendre el funcionament dels estereotips i els prejudicis.
Més de 100 joves corresponents a 8 centres de secundària i fonamentalment vinculats a la mediació escolar, han estat guiats i acompanyats en el procés de creació de diferents productes de sensibilització orientats a desmuntatge dels rumors i la promoció de la convivència intercultural: Taller de contacontes, flashmobs, lipdubs, murals, entrevistes i enquestes, representacions teatrals...

 

Tornar adalt

Semirari de formació de professorat:"per la convivència aturem els rumors"

Seminari presencial-online adreçat a professorat de secundària que té com a objectiu fonamental ampliar els coneixements i dotar d’eines educatives als professionals que composen la Xarxa d’Educadors i Alumnes per la Convivència.
Durant els mesos d’abril a juny de 2013, 12 professors de 6 centres educatius del municipi participen d’aquest curs, reconegut com acció formativa pel Pla Formatiu de Zona dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El seu objectiu és estendre més enllà de l’àmbit escolar la tasca pedagògica que l’Ajuntament impulsa per a promoure la convivència.

Al I Fòrum Local, desenvolupat al maig de 2012, van participar 40 representants d’institucions, entitats locals i tècnics municipals. La sessió de treball fou conduïda pel Rafa Crespo, reconegut formador intercultural, qui va dinamitzar el treball conjunt d’elaboració de propostes d’actuació per a la gestió comunitària dels rumors i la millora de la convivència.

Al II Fòrum Local, desenvolupat al maig de 2013, van participar més de 50 representats d’entitats locals. Aquesta sessió de treball fou conduïda per l’Alberto García Cámara, Aquest espai de refexió facilitarà la concreció d’accions comunitàries de lluita contra l’estigma en salut mental a partir de l’educació comunitària.

Tornar adalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades