ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/02/2021 13:18:08
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Consell d'Adolescència

<Logotip del Consell Local d'Adolescència

Una de les primeres iniciatives que va dur a terme el Consell Local d'Adolescència va ser escollir el logotip que els identifica com a Consell. Els propis i les pròpies conselleres van fer diferents dissenys i propostes, per decidir entre tots i totes quin seria el logotip escollit. Finalment van votar i seleccionar aquest format. Una de les característiques més identificaves d'aquest Consell és abreujar el nom i auto-nomenar-se CLA (Consell Local d'Adolescència), i van voler que precisament aquestes inicials sortissin al seu logotip, amb una @ que modernitza la imatge i la identifica amb les xarxes socials, tan presents en els temps actuals.

Què és el Consell Local d'Adolescència

El govern municipal de Sant Boi s'ha compromès a impulsar la participació de la infància i l'adolescència com un valor democràtic per a la ciutat, i a promoure el reconeixement social de les persones que estan en aquestes etapes de la vida com a subjectes de ple dret en el present, no només en el futur.

El Consell Local d'Adolescència és l'òrgan de participació ciutadana que representa al col.lectiu adolescent de la nostra ciutat. Es concep com a òrgan de consulta, de representació i de participació dels i les adolescents en l'àmbit local, i l'objectiu és incorporar a les polítiques municipals la perspectiva i el punt de vista de les persones de Sant Boi que es troben en aquesta important etapa de la vida. La seva finalitat és garantir l'exercici efectiu de la ciutadania dels i les adolescents en el municipi, en especial en aquells assumptes que tenen una incidència directa en llurs vides.

L'acte de constitució del Consell va tenir lloc a la Sala de Plens el 18 de desembre de 2018.

Composició del Consell Local d'Adolescència

El Consell Local d'Adolescència actualment està format per 16 nois i noies de la ciutat d'entre 12 i 16 anys, provinents de centres educatius de secundària i entitats socioeducatives i de lleure. Són escollits per elecció democràtica entre els seus companys i companyes, i tenen una permanència màxima al Consell de 2 anys.

Els centres d'educació secundària i les entitats que participen al projecte són les següents:

Centres educatius: Rubió i Ors, Camps Blancs, Pedagogium Cos, Salesians, Ítaca, Rafael Casanova, Marianao, Sant Josep Entitats: Esplai Arrels, Minicoope, Centre Obert Don Bosco, Ginkgo, Fundació Marianao, Esplai La Barretina, CAU

Funcionament del Consell Local d'Adolescència

El Consell es reuneix un cop al mes, en sessions dinamitzades per personal tècnic de suport. Cada dos anys es renova el 50% dels seus i les seves membres mitjançant un procés electoral que es realitza als propis centres d'educació i les entitats. Els consellers i conselleres són els membres que participen a les sessions del Consell en representació dels i les adolescents dels seus centres educatius o entitats. Són les persones encarregades de traspassar l'opinió i les propostes dels seus centres i entitats al Consell i també de traslladar qualsevol informació que sorgeixi al Consell.

A finals d'any es realitza un plenari presidit per l'alcaldessa, Lluïsa Moret, presidenta honorífica del Consell, on els consellers i les conselleres traspassen la feina feta al llarg de l'any així com les propostes que tinguin per millorar la seva ciutat. Així mateix, l'equip de govern pot realitzar encàrrecs al Consell per tenir en compte la visió dels i les adolescents en diferents projectes de la ciutat.

Blog del CLIAEl precedent del Consell d'Infància

L'any 2015 es va constituir el Consell d'Infància de Sant Boi. Després de gairebé 4 anys de feina, s'ha consolidat com a òrgan representant del conjunt de la infància del municipi i ha participat activament en la millora i transformació de la ciutat. Entre altres tasques ha participat, per exemple, en la definició i el disseny de diversos espais de jocs infantils en parcs i places de la ciutat i, en el futur, s'implicarà en el disseny de camins escolars segurs .

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades