ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

22/06/2023 14:13:44
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Decret de sequera

L'Agència Catalana de l'Aigua ha decretat la situació d'excepcionalitat per sequera a més de 200 municipis de Catalunya, entre ells Sant Boi.

La decisió comporta restriccions en els usos de l'aigua en els municipis afectats. L'Ajuntament de Sant Boi ha pres un conjunt de mesures per complir amb aquestes restriccions i reduir el consum d'aigua de forma excepcional, tot mantenint alhora en condicions adients els serveis municipals bàsics.

Les principals mesures que adopta l'Ajuntament en els seus propis serveis són:

    -S'aturen tots els regs per aspersió (gespes, etc)
  • -Es redueixen al mínim els recs amb sistema gota a gota o amb regadora
  • -No es faran noves plantacions o replantacions d'arbres i plantes. (Les ja iniciades s'acabaran, si és necessari, amb reg de suport mínim)
  • -La neteja viària, dels contenidors de residus i el manteniment del clavegueram es duran a terme exclusivament amb aigua regenerada
  • -No es reomplen els llacs artificials (només es mantenen actius els sistemes de recirculació i depuració)
  • -Es fa un control estricte del consum a tots els equipaments municipals i a totes les activitats de reg.

L'Agència Catalana de l'Aigua també ha establert restriccions específiques per a les llars (que afecten principalment les cases unifamiliars) i les empreses. Aquestes mesures es concreten en:

Reg

- El reg de gespa està prohibit en tots els casos.

- Només es permet el reg de supervivència d’arbres o de plantes. Aquest reg de supervivència s’ha de fer amb la mínima quantitat d’aigua indispensable, de 20 h a 8 h, i només mitjançant reg gota a gota o regadora.

- Està permès el reg amb aigües de pluja recollides en teulades o aigua de pou.

Neteja de vehicles

- La neteja de vehicles particulars està prohibida. La neteja de vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula de vehicles està permesa només mitjançant l'ús d’esponja i galleda.

- Està permesa la neteja de vehicles en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua.

- Es permet la neteja només amb la mínima utilització d'aigua possible, de vehicles de transport de menjar, transport d'animals (vius o morts), d'ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments i de residus.

- En les obres, es prohibeix la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió a l'aire

Piscines

- L'ompliment de piscines està prohibit en tots els casos, excepte la reomplerta parcial d'aquelles que ja es troben plenes i tenen sistema de recirculació en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua.

L'Ajuntament demana la corresponsabilitat de la ciutadania per contribuir a minimitzar el consum global d'aigua durant aquesta situació excepcional de sequera.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades