ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/04/2020 12:48:24
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ajuntament

Data d'actualització 6 d'abril de 2020

L'Ajuntament vol informar sobre les mesures adoptades pel Govern de l'Estat i la Generalitat en matèria laboral per a les persones treballadores a tercers afectades pel virus COVID-19.

Així mateix, vol facilitar als ciutadans i les ciutadanes que s'han quedat sense feina la tramitació de les prestacions per desocupació mitjançant els formularis digitals habilitats pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Informació i atenció

Correu electrònic: ocupacio@santboi.cat(incloure nom i el número de contacte).
Telèfon: 93 635 12 12, de 14 a 19 hores.

Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC)

Servicio Estatal Público de Empleo (SEPE)

Nota de Premsa
Quines ajudes tenen les persones treballadores que han estat infectades amb coronavirus?

Els treballadors i treballadores amb COVID-19 tenen la consideració de persones de baixa (amb incapacitat temporal) per accident de treball. Això suposa que tenen dret a cobrar una prestació del 75% de la base reguladora des del dia següent a la baixa.

I els treballadors i treballadores que estan en aïllament preventiu?

Els treballadors i treballadores en aïllament preventiu tenen la mateixa consideració que si tinguessin COVID-19, per tant, tenen dret també a percebre una prestació equivalent a l'75% de la base reguladora des de l'endemà de la baixa.

I que passa amb els treballadors i treballadores afectades per un ERTE?

Totes les persones afectades podran cobrar l'atur, encara que no hagin cotitzat el període mínim necessari en circumstàncies normals.

Per altra banda, aquest cobrament no es tindrà en compte en el període de càlcul de possibles prestacions futures, serà com si no s'hagués produït. Per exemple, si un dels treballadors afectat per un ERTO hagués de demanar la desocupació aquí a un any, es considerarà que no "ha gastat" aquesta prestació durant el ERTE per coronavirus.

L'import de la prestació ascendeix al 70% de la base de cotització dels últims 180 dies, o menys si no s'arriba a aquesta quantia.

On es tramiten aquestes prestacions?

L'empresa ha d'informar al Servicio Público de Empleo (SEPE) qui realitzarà els tràmits oportuns, els treballadors i les treballadores no han de fer cap gestió.

I si m'he quedat a l'atur per altre causa diferent a un ERTE?

En cas que tingui dret a la prestació d’atur l’ha de sol·licitar al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

Durant el període de vigència de les mesures extraordinàries en matèria de salut pública adoptades per les autoritzats per a combatre els efectes de l’extensió del COVID-19, pot enviar el formulari que es troba disponible a la seu electrònica del SEPE i un gestor contactarà amb vostè per formalitzar la seva sol·licitud. Aquest formulari NO és una sol·licitud definitiva però permet anticipar la recollida de dades per agilitzar la tramitació de la seva sol·licitud.

Si disposa de DNI electrònic, certificat digital o cl@ve pot presentar la seva sol·licitud a través de la seu electrònica del SEPE.

En aquest enllaç pot consultar totes les mesures adoptades pel SEPE en relació amb el COVID-19

Per poder cobrar la prestació és imprescindible que, prèviament s’inscrigui com a demandant d’ocupació i assegurar-se que l’empresa ha enviat al SEPE el Certificat d’Empresa.

Com faig la inscripció com a demandant d’ocupació?

A conseqüència del tancament de les oficines de Treball pel COVID19, el SOC posa a disposició de tota la ciutadania la possibilitat de fer la sol·licitud d’inscripció a través d’aquest tràmit telemàtic. Un cop enviada la sol·licitud amb el document de dades per a la inscripció, l’Oficina de Treball contactarà amb vostè únicament en el cas que necessiti informació addicional.

La única documentació que cal adjuntar al formulari de sol·licitud és el document pdf que es genera quan s’envia el formulari d'inscripció de demanda d'ocupació COVID-19 i en el qual figuren les dades mínimes necessàries per formalitzar la inscripció a l'Oficina de Treball.

Per altra banda, poden realitzar les consultes que considerin oportunes al telèfon gratuït d’atenció de consultes 900 800 046, aquí se’ls demanarà el seu codi postal i, posteriorment, si la consulta té a veure amb la inscripció com a demandant d’ocupació o amb altres consultes o tràmits, en funció de la tipologia de la pregunta es respondrà directament o es derivarà a un altra dispositiu.
L’horari d’atenció telefònica serà de dilluns a divendres de 8h a 14h.

En el cas que no disposi dels mitjans per poder emplenar els formularis, sempre i quan no requereixin signatura electrònica, pot posar-se en contacte amb el servei d'ocupació municipal a través de l'adreça electrònica ocupacio@santboi.cat amb les seves dades de contacte i nosaltres contactarem amb vostè per poder ajudar-lo a fer la gestió.

Altres informacions relacionades amb les mesures aprovades per fer front a aquesta situació extraordinària

  • No es tindran en compte els terminis establerts per sol·licitar les prestacions, de forma que no es perjudiqui cap dret.
  • La renovació de la demanda d'ocupació, els pagaments de la renda garantida, la pròrroga de subsidis i les declaracions anuals de persones majors de 52 anys es realitzaran d’ofici, sense que la persona usuària faci cap actuació.
  • Qualsevol tràmit relacionat amb la Renda garantida queda automàticament posposat a la finalització de l’estat d'alarma.
  • Les inscripcions com a demandant d'ocupació no necessàries per tramitar una prestació no es considera un serveis essencial i, per tant, no es gestionaran durant aquest període excepcional.

Més informació: ocupacio@santboi.cat

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades