ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/14/2022 08:38:15 AM
reactivem
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Centro Municipal de Mediación Ciudadana

Logotip de civisme

L’Ajuntament ha posat en marxa, a L’Olivera, el Centre Municipal de Mediació Ciutadana (SMMC). Aquest servei públic, que compta amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació, és gratuït, i neix per ajudar a resoldre conflictes entre la ciutadania, per exemple a la comunitat de veïns, a l’escola, a la via pública, als barris, etc., mitjançant la intervenció de persones expertes en tasques de mediació.

El SMMC reflecteix el compromis de l'Ajuntament que recull el Pla de Civisme de proposar actuaccions, estructures i serveis que afavoreixin un model de ciutat on la convivència estigui basada en els valors cívics, la responsabilitat social i el compromís d'assumir drets i deures. L'aposta és crear serveis dirigits a explorarla conflictivitat social i afermar les bases de la convivència.

El Servei de Mediació Ciutadana i Mesures Alternatives dona resposta al compromis recollit en L'Ordenança Municipal de Civisme i Convivència Ciutadana (aprovada al Ple del 15 de maig de 2006) d'establir mecanismes de garantia de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i d'establir mecanismes de resolució de conflictes mitjançant la mediació i la realització de treballs o prestacions socials a favor de la comunitat.

  • "Sant Boi de Llobregat com a ciutat signatària de la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, s'ha compromès a incorporar dins l'ordenament municipal els principis i les normes, com també els mecanismes de garantia,establerts en aquesta Carta."
  • "El foment del diàleg intercultural i la convivència, el respecte i l'apropament entre diferents cultures i col.lectius passen pel coneixement, el respecte i l'acceptació de les diferències, com a garantia de la integració de les persones nouvingudes en el marc del respecte pels principis i els valors democràtics."
  • "Estableix el règim sancionador, amb la introducció d'un principi reparador o concienciador per a qui altera els drets dels ciutadans i les ciutadanes i d'uns mecanismes de resolució de conflictes mitjançant la mediació".

Es pot contactar amb el servei de mediació ciutadana mitjans diferents vies:

  • Oficina Municipal d'Atenció al Públic (Plaça de l'Ajuntament, núm.1) Telf. 93 635 12 12
  • A la primera planta de L’Olivera (Pl. montserrat Roig, 1)
  • Trucar al telèfon 93 652 98 40
  • Enviar un correu a l’adreça:civisme@santboi.cat o a mediaciociutadana@santboi.cat.
  • Omplir el següent formulari

El servei valorarà la naturalesa del conflicte i decidirà la fórmula més idònia per fer-li front, la qual normalment consisteix a citar les parts de manera estrictament voluntària i en un lloc neutral i en un clima de respecte recíproc.

El seguiment i l’avaluació del Servei per a la Mediació Ciutadana es portarà a terme en col·laboració amb la Diputació a través d’una comissió tècnica de seguiment amb tècnics responsables d’ambdues institucions.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere