ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

20/04/2016 09:45:02
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


T'inclous. Inclusió i Cohesió

logo inclous

El Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social ha de servir per sumar esforços per part de l’Ajuntament, entitats, altres administracions i la ciutadania en general en la lluita contra les desigualtats socials. Així mateix, ha d’ajudar a entendre de quines formes es manifesta l’exclusió a Sant Boi de Llobregat i intervenir en les causes a partir del treball conjunt amb els agents socials, econòmics i polítics.

L’exclusió és un fenomen que afecta de forma canviant a les persones, és un procés dinàmic, així, pot donar-se en un moment puntual o esdevenir estructural. És un procés multinivell, és a dir, influït per diferents variables: gènere, context familiar, origen, situació laboral, context local, cicle de vida (...), que poden afectar a moments vitals de les persones a curt, mitjà o llarg termini.

En aquest sentit, des del Govern municipal s’aposta per una ciutat inclusiva on no hi hagi desavantatges socials, amb més igualtat de possibilitats per a totes i tots, un major accés als recursos i serveis, i el foment dels vincles comunitaris. La inclusió és un compromís i una responsabilitat de totes i tots.

Per això des de l’Oficina Tècnica del Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social duem a terme actuacions en diferents àmbits, tenint en compte les variables de sexe, discapacitat, origen i edat.

El 18 de maig del 2010, es va aprovar i signar el Pacte Local per la Inclusió de Sant Boi de Llobregat subscrit per 109 agents econòmics i socials del territori. El municipi és pioner a Catalunya en l’elaboració d’aquest Pacte que recull més de 90 mesures en relació a la situació actual de crisi i enfocades a una situació de post crisi econòmica. Per fer un seguiment de l’acompliment del Pacte, el Plenari es reuneix semestralment, i una comissió específica de seguiment que es reuneix cada quatre mesos.

Oficina Técnica del Pla Local d’Incusió i Cohesió Social
Can Jordana
C/ Ebre, 27
08830 Sant Boi de Llobregat
Telèfon: 93.635.12.00 ext.409/424
Correu electrònic: plainclusio@santboi.cat
Pàgina web T'Inclous

l'Ajuntament, a través de la unitat d'Igualtat i Inclusió (Punt Municipal de Voluntariat), forma part de la Xarxa d'Entitats de Voluntariat de Sant Boi

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades