ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

04/12/2020 12:25:12
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Coeducació

Videojocsguia-lectura joguines_nosexistes


Videojocs per créixer en la igualtat

Jugar, un camí per créixer

El joc és una font d’experimentació, de descobriment, d’aprenentatge i de creixement. A través dels jocs, els nens i les nenes aprenen a socialitzar-se, a desenvolupar les seves capacitats i les seves habilitats per veure el món.
Actualment, els videojocs són la joguina més regalada i constitueixen instruments mitjançant els quals el nen i la nena comprenen l’entorn que l’envolta.

Regala videojocs no sexistes per construir una societat igualitària
Jugar, un camí per créixer

Els infants juguen per jugar, per divertir-se; però el joc és una font d'experimentació, de descoberta, d'aprenentatge i de creixença. Amb el joc aprenem moltes de les coses que seran claus a la nostra vida: a relacionar-nos, a crear, a expressar-nos i a caminar pel món.

Això és de nens, allò és de nenes

No hi ha joguines per a nens i per a nenes, sinó que som les persones adultes qui creem aquestes diferències i les transmetem als infants amb les nostres reaccions i actituds. Permetre que tant els nens com les nenes juguin amb tota mena de joguines més enllà dels patrons sexistes que marquen el que 'és de nens' i el que 'és de nenes' farà que els nostres fills i filles es puguin desenvolupar plenament com a persones. Jugar és assajar la vida i com més diversitat d'activitats desenvolupem més capacitat tindrem de ser persones autònomes, sociables, creatives...

El joc i les joguines

No calen moltes joguines sinó joguines que permetin molts jocs o moltes combinacions. I cal tenir accés a joguines diverses: algunes que permetin el joc individual i d'altres per a les que calgui companyia; unes per al joc tranquil i d'altres que potenciïn l'activitat física.

Guia de joguines no sexistes
Guia de contes per la coeducació

El conte és un dels recursos didàctics més potents dels que disposem. La primera funció que te és el delit, gaudir de les històries, dels personatges, de la màgia, dels fets intemporals... però cal que tinguem en compte que a través dels contes transmetem idees i creences; oferim models de conducta i de relació; creem referents en els quals identificar-se; modelem expectatives, construïm una visió del món.

Des de l'Ajuntament de Sant Boi, en col·laboració amb les llibreries de la ciutat, us recomanem per aquest Sant Jordi un seguit d'obres actuals de literatura infantil i juvenil que entenem que tenen un contingut coeducatiu en el sentit que:

-Qüestionen els estereotips de gènere
-Ofereixen una visió crítica de les relacions entre els homes i les dones
-Afavoreixen la corresponsabilitat i la valoració de les tasques de cura
-Visibilitzen les aportacions i els lideratges de les dones


Guia de contes per la coeducació

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades