Al 2021 l'Ajuntament va organitzar el Cicle de formacions per accedir a fons europeus amb la voluntat d’apropar les diferents oportunitats europees d’interès per les empreses i entitats de la ciutat, així com pel col·lectiu jove.
Durant la cloenda d’aquesta iniciativa es va fer el llançament d’una guia interactiva que serveixi de referència a l’hora de preparar la participació en projectes europeus.
El projecte va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona
Accedeix a Sant Boi nextEU, el portal Next Generation de l'Ajuntament de Sant Boi, que ofereix informació sobre els projectes co-finançats per la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d'Espanya: https://nexteu.santboi.cat
Política de Cohesió de la Unió Europea
La política de cohesió de la Unió Europea constitueix
la principal política d'inversió de la UE.
La política de cohesió de la Unió Europea insta les regions i ciutats dels diferents Estats membres que treballem en estreta col·laboració i aprenem unes de les altres a través de xarxes, projectes i programes conjunts que incideixen directament en tots els aspectes de la vida econòmica, entre els que figuren la innovació, l'accessibilitat, l'educació, les empreses, l'ocupació o el medi ambient.
Així, el seu objectiu és donar suport a la creació d'ocupació, la competitivitat empresarial, el creixement econòmic, el desenvolupament sostenible i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i de les ciutadanes en totes les regions i ciutats de la UE.
Des del nostre Ajuntament estem treballant amb el suport dels Fons Europeus següents:
Capaci[u]tat: Estratègia DUSI de Sant Boi 2015-2020
Candidatura aprovada definivament el 21 de juliol de 2017 en segona convocatòria
Capaci[u]tat és una estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat que comptarà amb una inversió total de 16.323.544 euros i que es desenvoluparà entre els anys 2017 i 2022 tot impactant al conjunt de la ciutat. Alhora, es concentra part de l’actuació als districtes menys desenvolupats de Sant Boi com són Camps Blancs i Ciutat Cooperativa - Molí Nou amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones d’aquestes zones més desfavorides.
Els àmbits prioritaris responen a 4 dels objectius temàtics (OT) del període de programació europea 2014-2020:
OT2.- Millorar l’ús i la qualitat de les TIC i l’accés a les mateixesLa candidatura va ser aprovada definivament el 21 de juliol de 2017 en segona convocatòria mitjançant el Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya FEDER 2014-2020 amb un cofinançament europeu del 50%.
El projecte de millora energètica i ambiental de l'enllumenat públic a Sant Boi suposa una inversió total de 5.403.404,19 euros i està cofinançat al 50 % pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020 a través del de l'Instituto para la Diversificación i Ahorro de la Energia (IDAE) del Ministerio para la Transición Ecologica y el Reto Demográfico.
Fins el 2023, es substituirà l'enllumenament actual de 8.536 punts de llum del municipi per enllumenament LED més eficient i s'actualitzaran els 155 quadres de comandaments existents per adaptar-los a la normativa vigent. Aquesta actuació disminuirà la potència de 1.331,46 kW a 457,04 kW, el que permetrà aconseguir un estalvi energètic estimat del 65,71 %.
El canvi està emmarcat en l'aposta que ha fet la ciutat per la sostenibilitat i la transició energètica i es traduirà en un estalvi econòmic anual de 306.390 euros en la despesa elèctrica i de 1.621 tones de CO2.
Projecte d'especialització i competitivitat territorial emmarcat en la RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020
El PECT Innodelta és un projecte d'especialització i competitivitat territorial que té com a objectiu incrementar la competitivitat del Delta del Llobregat. En aquest marc, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat està desenvolupant l’operació Delta Social Coboi lab per actualitzar els espais del Centre de Serveis i crear un laboratori d’innovació social on afrontar reptes socials a partir de la col·laboració dels agents del territori. Aquesta operació compta amb un finançament total de 681.158,40 € i es desenvoluparà en el període 2018-2022 a través de les següents actuacions:
-Actuació 1. Ideació, conceptualització i remodelació de l’espai
-Actuació 2. Dinamització i desenvolupament metodològic
-Actuació 3. Recerca i noves formes de comunicació
Aquest projecte està finançat al 50% pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.
Aquest Programa està finançat pel Fons Social Europeu
Programa Operativo de Empleo Juvenil (POEJ) de Sant Boi de 2017
Candidatura aprovada el 20 de juliol de 2017
Què és el programa POEJ de Sant Boi?
Un programa per millorar l’ocupabilitat de les persones joves de Sant Boi per mitjà de l’orientació laboral, la formació professional i l’acompanyament personalitzat amb l’objectiu de l’activació i l’empoderament personal i professional.
El programa es divideix en 10 itineraris. Cada un d’ells contempla la formació en un dels Certificats de Professionalitat (C.P.) que major contractació de població jove registren al municipi. Alhora, un equip de professionals ajudarà a les persones joves a descobrir quines són les seves potencialitats i com explotar-les per treure’n benefici en el mercat laboral. El programa també realitzarà formació en totes aquelles tècniques per a la recerca de feina: com fer un bon CV, com actuar a una entrevista de feina, etc. Durant tot aquest procés, les persones joves tindran una persona referent a la seva disposició per solucionar tots els dubtes que sorgeixin i acompanyar-les en l’assoliment dels seus objectius.
La participació al programa té una ajuda al seguiment de la formació de 200 € mensuals.
L'Ajuntament ha estat soci de tres projectes finançats pel programa Erasmus +
POPUlart: l'expressió artística com a element de transformació comunitària va ser una experiència d'universitat popular que es va desenvolupar durant l'any 2019. L'objectiu era facilitar una experiència educativa per a persones adultes mitjançant recursos pedagògics procedents del món de l’art. El finançament rebut per a la implementació del projecte van ser 30.421 euros.
ARTaboo (2018) i ARTaboo II (2019) treballa l'art com a eina d'inclusió social i millora del benestar personal i social. La intervenció artística realitzada per joves de diferents països europeus se centra en la inclusió social, més concretament en la visibilització de la salut mental fora dels esteriotips i l'estigma que encara l'acompanya. Així mateix, l'intercanvi també vol lluitar contra els prejudicis que hi ha contra l'art urbà.
EUFAST Social integration skills for newly arrived migrants and refugees through social stories scenarios enacted using European Cultural heritage sites and near-peer Role Modelsés un projecte que pretén donar atenció a persones migrades i refugiades i formar-les en habilitats de comunicació oral amb l'objectiu de facilitar la seva integració, reforçar la consciència cultural i fomentar una activa participació en la societat. EUFAST espera ser una eina a l’abast de les persones nouvingudes per a que desenvolupin habilitats per entendre i comprendre més ràpidament la realitat de la seva ciutat d’acollida i facilitar la seva adaptació. El material de formació es basa en la creació de diferents escenaris que reprodueixen històries socials i jocs de rol, mitjançant una aplicació mòbil gratuïta. La metodologia garanteix una ràpida adquisició d’habilitats orals i competències lingüístiques i interculturals d’una manera senzilla i atractiva.
El projecte es desenvoluparà entre el 2020 i el 2021 i comptarà amb un finançament de 28.468 euros.
© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - | Avís legal - | Accessibilitat - | webmaster - | mapa del web - | Protecció de dades