ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

11/03/2020 12:47:16
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Història

Rus Castellano
barraquer

La història de Sant Boi

Els orígens de Sant Boi es remunten més de 2.500 anys enrere. S’hi han descobert restes arqueològiques d’origen ibèric del segle VI abans de Crist. Més tard hi va haver a l’actual nucli històric un assentament de població romana; el principal testimoni són unes termes de l’època, que són considerades com les termes privades millor conservades de Catalunya. Els rastres de la presència romana són un dels grans atractius del patrimoni històric de la ciutat.

No hi ha vestigis, en canvi, de la presència musulmana, però sí que n’han quedat rastres a la toponímia: durant uns segles la població es va dir «Alcalá» (en àrab, castell).

El primer assentament permanent data del segle X. La població del Sant Boi de l’època medieval es dividia en tres jurisdiccions: el Reial i l’Alou (al voltant de l’església de Sant Baldiri i el turó del Castell) i la Pobla Arlovina (sobre el carrer Major). La població va créixer força, en extensió i en habitants, a les acaballes del segle XIX.

El gran creixement demogràfic va tenir lloc, però, en els anys 60 i 70 del segle XX, amb un moviment migratori massiu procedent d’altres indrets de l’Estat espanyol.


Per coneixer amb més detall la història de Sant Boi podeu visitar el www.museusantboi.cat/


Tornar a dalt
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades