ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

23/09/2021 11:13:42
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Ciutat

Amb la nova tarificació pren molta importància el moment en què usem l’electricitat. Si adaptem els nostres hàbits de consum als períodes barats podrem estalviar en la nostra factura.

A partir del proper 1 de juny entren en vigor els canvis sobre la factura elèctrica que afectaran a totes les llars i al petit comerç. Un dels canvis més importants es que el consumidor passarà a disposar de tres períodes horaris amb tres preus diferents:

  • -Període vall (P3): de 0 a 8 h. laborables, durant el cap de setmana i dies festius estatals. El preu de l'energia és el més baix
  • -Període pla (P2): de 8-10 h., de 14-18 h. i de 22-24 h. Durant aquesta franja l'energia tindrà un preu mig, més car que el període vall i més barat que el període punta.
  • -Període punta (P1): de 10-14 h. i de 18-22 h. El preu de l’electricitat pot ser el triple o, fins i tot, sis cops més car que en el període vall (dependrà de la tarifa que tinguem contractada).

A més, cada consumidor tindrà dues potències contractades: una lligada als períodes punta i pla, i una altra per al període vall.

Amb tot, la nova tarificació pot ser una oportunitat d’estalvi si seguim alguns consells:

  • - Traslladar el màxim de consum d’electricitat a les hores vall.
  • - Donar prioritat al consum d'electricitat durant els caps de setmana.
  • - Comprovar la potència elèctrica contractada i ajustar-la segons el teu consum real (si no t’ha saltat mai la llum és molt probable que tinguis més potència del que necessites).
  • - En aquest nou context, l'ús de panells solars per l'autoconsum energètic és una aposta a tenir en compte i que es converteix en la més econòmica i eficient.

Per facilitar aquesta transició, l'Ajuntament ofereix a tota la ciutadania l'assessorament personalitza't a través del servei municipal ActiWatt, de forma on-line i gratuïta a través del web municipal www.santboi.cat , del correu electrònic actiwatt@santboi.cat o al tel. 93 654.82.22 de dilluns a divendres de 9h a 14h.

L'accés a l'energia és un dret reconegut per llei i, per tant, aquelles famílies amb dificultats per pagar les factures han de saber que poden adreçar-se als serveis socials municipals per evitar qualsevol tall de subministrament.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades